Knivangrep i Gush Etzion torsdag

En palestinsk mann angrep israelske soldater med kniv ved innkjørselen til bosetningsområdet Gush Etzion på Vestbredden torsdag ettermiddag.

Åstedet for knivangrepet torsdag ettermiddag i Gush Etzion. (Foto: Gush Etzion kommune)
Åstedet for knivangrepet torsdag ettermiddag i Gush Etzion. (Foto: Gush Etzion kommune)

Gjerningsmannen var en 25 år gammel palestinsk mann fra Hebron. Han ble skutt og drept av en israelsk soldat på stedet før han rakk å skade noen israelere, ifølge blant andre Jerusalem Post og Times of Israel.

Soldaten som skjøt terroristen og dermed avverget angrepet forteller:

– Mens vi holdt vakt ved avkjørselen til Gush Etzion, ble vi oppmerksomme på en mistenkelig person. Vi ba ham komme over på den siden av gaten der vi sto. Da han kom, tok han fram en kniv og forsøkte å knivstikke en venn av meg som var sammen med meg. I det øyeblikket tok jeg fram våpenet mitt og skjøt ham.

Den samme soldaten forteller at han opplevde et lignende knivangrep også i forrige uke. I det tilfellet måtte han skyte to terrorister.

Etter en rekke knivangrep mot israelere i Gush Etzion-området den senere tiden, har det israelske forsvaret doblet vaktholdet i området den siste uken.

– Vi forbereder oss på at terrorbølgen kan bli lang, og vi må også være forberedt på muligheten for en eskalering, sier en kilde i forsvaret til Jerusalem Post.

Bosetningsblokken Gush Etzion ligger like sør for Jerusalem, og veiene i området er tett trafikkert av både israelere og palestinere. Området har vært svært utsatt under terrorbølgen i høst.

Forrige artikkelIsrael skal hjelpe verdensmaktene å avsløre terrorfinansiering
Neste artikkelButikken heter Hitler 2
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/