Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sivil israeler alvorlig skadet i knivangrep

Her ble en israeler knivstukket fredag 6. november. (Foto: Magen David Adom)
Her ble en israeler knivstukket fredag 6. november. (Foto: Magen David Adom)
To terrorangrep med mindre enn en times mellomrom fredag ettermiddag. Israelere på Vestbredden ble rammet av knivangrep og påkjørsel med bil.

En israelsk mann på omtrent 40 år ble knivstukket av en palestinsk terrorist utenfor en dagligvarebutikk i industriområdet Sha’ar Binyamin, like nord for Jerusalem og sørøst for Ramallah. Mannen er alvorlig skadet av knivstikk i overkroppen. Han fikk livreddende behandling på stedet av medisinsk personell fra IDF og Magen David Adom, og ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem etterpå.

Angriperen kom seg unna åstedet. Israelske styrker har satt i gang leteaksjon etter gjerningsmannen.

Fredag kveld ble det kjent at en ung palestinsk mann fra Øst-Jerusalem har postet en video på Facebook der han hevder å ha stått bak angrepet. Han hevder å tilhøre al-Aqsa martyrenes brigader, som er Fatahs væpnede avdeling. Han sier at han gjorde angrepet ”for å beskytte al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Jerusalem, for det palestinske folkets skyld og for å forsvare okkupert palestinsk land”. Lørdag meldte han seg for palestinske sikkerhetsstyrker, og sitter nå i palestinsk varetekt.

 

72 år gammel bilterrorist

Bare noen minutter før knivangrepet forsøkte en palestinsk kvinne å kjøre over israelske soldater i nærheten av Hebron, ved avkjørselen til Halhul. De israelske styrkene rakk å bli oppmerksomme på bilen som kom kjørende rett imot dem, og skjøt angriperen. Hun ble innlagt på Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem, hvor hun døde av skadene etter kort tid. Angriperen var 72 år gammel. Hun var enke siden mannen hennes ble drept under den første intifadaen. Onsdag ble en israelsk grensepolitimann livstruende skadet i et lignende bilangrep på akkurat samme sted.

 

Flere angrep

Fredag formiddag ble en kvinne arrestert av israelske styrker ved grenseovergangen Allenby Bridge i Jordan-dalen. Kvinnen var i besittelse av en kniv. Våpenet ble konfiskert og kvinnen innbrakt til avhør.

I nærheten av Hebron ble det kastet en molotov-coctail og en rørbombe mot israelske styrker. Det er ikke meldt om skader i dette angrepet.

Tidligere på morgenen kastet palestinske gjerningsmenn molotov-coctails mot israelske biler langs veien i nærheten av Hebron. Det er ikke meldt om personskader, men noen av bilene skal ha fått mindre skader. Da israelske styrker gjennomsøkte området etter steinkastingen, fant de et lager av brannbomber og steiner.

Dette melder blant andre Times of Israel og Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart