Sivil israeler alvorlig skadet i knivangrep

To terrorangrep med mindre enn en times mellomrom fredag ettermiddag. Israelere på Vestbredden ble rammet av knivangrep og påkjørsel med bil.
Her ble en israeler knivstukket fredag 6. november. (Foto: Magen David Adom)
Her ble en israeler knivstukket fredag 6. november. (Foto: Magen David Adom)

En israelsk mann på omtrent 40 år ble knivstukket av en palestinsk terrorist utenfor en dagligvarebutikk i industriområdet Sha’ar Binyamin, like nord for Jerusalem og sørøst for Ramallah. Mannen er alvorlig skadet av knivstikk i overkroppen. Han fikk livreddende behandling på stedet av medisinsk personell fra IDF og Magen David Adom, og ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem etterpå.

Angriperen kom seg unna åstedet. Israelske styrker har satt i gang leteaksjon etter gjerningsmannen.

Fredag kveld ble det kjent at en ung palestinsk mann fra Øst-Jerusalem har postet en video på Facebook der han hevder å ha stått bak angrepet. Han hevder å tilhøre al-Aqsa martyrenes brigader, som er Fatahs væpnede avdeling. Han sier at han gjorde angrepet ”for å beskytte al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Jerusalem, for det palestinske folkets skyld og for å forsvare okkupert palestinsk land”. Lørdag meldte han seg for palestinske sikkerhetsstyrker, og sitter nå i palestinsk varetekt.

 

72 år gammel bilterrorist

Bare noen minutter før knivangrepet forsøkte en palestinsk kvinne å kjøre over israelske soldater i nærheten av Hebron, ved avkjørselen til Halhul. De israelske styrkene rakk å bli oppmerksomme på bilen som kom kjørende rett imot dem, og skjøt angriperen. Hun ble innlagt på Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem, hvor hun døde av skadene etter kort tid. Angriperen var 72 år gammel. Hun var enke siden mannen hennes ble drept under den første intifadaen. Onsdag ble en israelsk grensepolitimann livstruende skadet i et lignende bilangrep på akkurat samme sted.

 

Flere angrep

Fredag formiddag ble en kvinne arrestert av israelske styrker ved grenseovergangen Allenby Bridge i Jordan-dalen. Kvinnen var i besittelse av en kniv. Våpenet ble konfiskert og kvinnen innbrakt til avhør.

I nærheten av Hebron ble det kastet en molotov-coctail og en rørbombe mot israelske styrker. Det er ikke meldt om skader i dette angrepet.

Tidligere på morgenen kastet palestinske gjerningsmenn molotov-coctails mot israelske biler langs veien i nærheten av Hebron. Det er ikke meldt om personskader, men noen av bilene skal ha fått mindre skader. Da israelske styrker gjennomsøkte området etter steinkastingen, fant de et lager av brannbomber og steiner.

Dette melder blant andre Times of Israel og Jerusalem Post.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise