Tre israelske tenåringer skutt

Tre israelske tenåringer er skadet etter to skyteangrep i Hebron fredag kveld.

En av de skadde fra skyteangrepet ved Patriarkenes hule ankommer Sha'are Zedek-syehuset i Jerusalem fredag kveld. (Foto: Flash90)
En av de skadde fra skyteangrepet ved Patriarkenes hule ankommer Sha'are Zedek-syehuset i Jerusalem fredag kveld. (Foto: Flash90)

En 19 år gammel israeler ble fredag kveld alvorlig skadet i et skyteangrep ved avkjørselen mot landsbyen Beit Einun, like nord for Hebron. Han ble fraktet til Hadassah-sykehuset i Jerusalem med alvorlige skader i overkroppen, ifølge Ynetnews.com og Times of Israel. Senere på kvelden opplyste det israelske forsvaret at den skadde 19-åringen er i tjeneste som soldat.

Kort tid tidligere ble to andre israelske tenåringer på 16 og 18 år skutt i et annet skyteangrep i Hebron-området, i nærheten av Patriarkene hule. 18-åringen ble alvorlig skadet, mens 16-åringen ble moderat skadet. De er innlagt på Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem.

Det er ikke pågrepet gjerningsmenn fra noen av skyteangrepene. Channel 10 rapporterer at sikkerhetsstyrkene holder muligheten åpen for at en og samme terrorcelle kan ha utført begge angrepene. Palestinske medier melder om at IDF utfører omfattende en leteaksjon etter de skyldige i områdene rundt Hebron. Ma’ariv rapporterer at store mengder israelske soldater og etterretningsagenter deltar i leteaksjon i Beit Einun-området.

Totalt fire terrorangrep har blitt begått mot israelere denne fredagen. På ettermiddagen ble det begått knivterror ved et supermarked utenfor Jerusalem og bilangrep i Hebron-området. En sivil israelsk mann ble alvorlig skadet i knivangrepet.

Forrige artikkelSivil israeler alvorlig skadet i knivangrep
Neste artikkel– Gir terrorister førsteklasses førstehjelp
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/