Knivangrep avverget mandag morgen

Søndag ble seks israelere skadet i tre terrorangrep på Vestbredden.
Her forsøkte en palestinsk kvinne å angripe israelske vaktmannskaper med kniv mandag morgen. (Foto: Det israelske forsvarsdepartementet)
Her forsøkte en palestinsk kvinne å angripe israelske vaktmannskaper med kniv mandag morgen. (Foto: Det israelske forsvarsdepartementet)

En palestinsk kvinne væpnet med kniv ble skutt og drept mandag morgen av vakter fra det israelske forsvarsdepartementet, ifølge Times of Israel og Ynetnews.com.

Hun kom gående til fots til kontrollposten Eliyahu, i nærheten av den jødiske bosetningen Alfei Menashe på Vestbredden. Hun beveget seg opp mot en gruppe vakter, og nektet gjentatte ganger å etterkomme ordre om å stanse. Da hun nærmet seg vaktene, avfyrte de et varselsskudd. Da trakk hun fram en kniv, og etter dette skjøt vaktene henne, før hun rakk å knivstikke noen.

Angriperen var 23 år gammel og kom fra Kalkilya. Hun hadde på seg et brev der hun fortalte at hun hadde vært fullt tilregnelig, og at hun hadde gjort det hun gjorde for å ”forsvare hjemlandet sitt og folket sitt”. I avskjedsbrevet skrev hun videre at ”jeg holder ikke lenger ut det jeg ser”, og avsluttet med å be sin mor og sine brødre om tilgivelse.

 

Fire skadet i bilterror

Søndag ble til sammen seks israelere skadet i tre ulike terrorangrep på Vestbredden.

Fire israelere som sto og ventet på en buss ved avkjørselen til Tapuah ble skadet i et bilterrorangrep søndag morgen. Bilterroristen kjørte først rolig inn i krysset, og akselererte deretter i høy fart rett inn i gruppen av israelere som sto og ventet på bussholdeplassen.

To grensepolitimenn som er permanent utstasjonert som vakter på stedet, skjøt og drepte gjerningsmannen. Etter at han ble skutt, endte bilen opp med å kollidere med en betongmur. Gjerningsmannen var en 22 år gammel palestinsk mann fra Ramallah.

To menn i 20-årene ble alvorlig og moderat skadet, en gravid kvinne i 20-årene ble lettere skadet og en annen kvinne ble lettere skadet av splinter fra kollisjonen.

 

To knivangrep søndag

Mindre enn to timer etter påkjørselen ble en israelsk sivil sikkerhetsvakt i 20-årene lettere skadet i et knivangrep ved inngangen til bosetningen Beitar Ilit i Gush Etzion. Angriperen var en 22 år gammel palestinsk kvinne fra Betlehem. Sikkerhetsvakten skjøt henne etter at han hadde blitt knivstukket. Enkelte rapporter meldte at angriperen hadde blitt drept, men ifølge israelske kilder er hun moderat skadet og innlagt på Hadassah-sykehuset i Jerusalem.

Mindre enn to timer senere ble det begått enda et knivangrep. En 48 år gammel israelsk mann ble alvorlig skadet da han ble knivstukket i byen Nabi Ilyas, ikke langt fra Alfei Menashe. 48-åringen stoppet for å handle i den palestinske byen, og ble angrepet med kniv av to gjerningsmenn på gaten. Etter angrepet klarte han å komme seg inn i bilen igjen og kjørte til en nærliggende israelsk kontrollpost. Der fikk han førstehjelp og ble fraktet videre til sykehus med alvorlige skader. Angriperne kom seg unna, men en av gjerningsmennene meldte seg selv for israelske myndigheter søndag kveld.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise