Rakettangrep fra Gaza i helgen

Terrorister i Gaza angrep Israel med rakett søndag kveld. Det israelske luftforsvaret slo tilbake mot en av Hamas’ terrorbaser natt til mandag.

Rakett avfyrt fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Islamistene på Gazastripen har avfyrt mange raketter mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Søndag kveld ble en rakett avfyrt fra Gaza mot Israel, ifølge blant andre Ynetnews.com. Raketten slo ned i et åpent område i Sha’ar HaNegev-regionen. Før eksplosjonen gikk rakettalarmen i de israelske lokalsamfunnene i regionene Sha’ar HaNegev og Sdot Negev. Det er ikke meldt om skader etter angrepet.

Noen timer senere besvarte det israelske luftforsvaret angrepet ved å ramme en av Hamas’ terrorbaser i Gaza, lokalisert sør på Gaza-stripen, mellom byene Rafah og Khan Younis. Ingen ble drept i det israelske motangrepet.

Det israelske forsvaret sier i en uttalelse at de ”holder terrororganisasjonen Hamas fullt ut ansvarlig for hva som skjer i Gaza, og vil fortsette å handle med fasthet for å opprettholde roen i de sørlige byene”.

Forrige gang en rakett ble avfyrt fra Gaza mot Israel var 27. oktober. Også den gangen landet raketten i Sha’ar HaNegev-regionen. Det israelske luftforsvaret gikk den gangen til motangrep mot to Hamas-stillinger.

Forrige artikkelKnivangrep avverget mandag morgen
Neste artikkel19 år gamle Binyamin drept i bilangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/