24 medlemmer av terrorcelle arrestert

En Hamas-celle på Vestbredden med 24 medlemmer er avslørt av israelsk etterretning og arrestert.

Skjermdump fra Times of Israel.
Skjermdump fra Times of Israel.

Natt til mandag pågrep israelske styrker 24 palestinere i området rundt den palestinske byen Kalkilya nordvest på Vestbredden. Kalkilya ligger inntil sikkerhetsbarrieren, og grenser til byen Kfar Saba i Sentral-Israel. Etterretningstjenesten Shin Bet opplyser at de arresterte er medlemmer i en terrorcelle som er knyttet til Hamas. Noen av de arresterte skal ha hatt lederposisjoner innen Hamas. Flere av dem har vært fengslet tidligere. Terrorcellen skal ha mottatt finansiering fra Hamas-ledere i Qatar og Gaza. Et pengebeløp tilsvarende om lag 70.000 kroner ble beslaglagt i forbindelse med arrestasjonene. Shin Bet kommenterer at pågripelsen viser med tydelighet at Hamas arbeider kontinuerlig med å organisere terrorceller på Vestbredden, med mål om å gjennomføre angrep mot israelske mål.

Hamas har sendt ut en uttalelse om at arrestasjonene ”ikke vil få intifadaen til å mislykkes”.

”Dette driver oss bare til å fortsette å få Israel til å betale for sine forbrytelser”, heter det i uttalelsen, ifølge Times of Israel.

Forrige artikkelHør appellene og se bilder fra støttemarkeringen i Tønsberg
Neste artikkelSyriske medier: – Israelsk luftangrep i Damaskus
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/