Vakt på trikken knivstukket

To svært unge palestinere knivstakk en sikkerhetsvakt på Jerusalem-trikken tirsdag. Dette var det første av fire knivangrep mot israelere denne dagen.

Om bord på denne trikken ble en sikkerhetsvakt knivstukket tirsdag 10. november. (Foto: Magen David Adom)
Om bord på denne trikken ble en sikkerhetsvakt knivstukket tirsdag 10. november. (Foto: Magen David Adom)

Den 25 år gamle sikkerhetsvakten ble knivstukket om bord på trikken i Jerusalem, i bydelen Pisgat Ze’ev, klokken 12.30 tirsdag. De to palestinske guttene som angrep ham, oppgis av Times of Israel å være 11 og 14 år gamle, mens Jerusalem Post angir at de er 12 og 13 år gamle. Ifølge palestinske kilder er de fettere. Den ene av dem kommer fra flyktningleiren Shuafat og dem andre fra den nærliggende bydelen Beit Hanina i Øst-Jerusalem.

Etter at han ble skadet, avfyrte sikkerhetsvakten skytevåpenet sitt mot angriperne, og traff den yngste av guttene. Han ble alvorlig skadet. Den andre angriperen ble overmannet av passasjerer på trikken og pågrepet av politiet etterpå. Sikkerhetsvakten slapp fra angrepet med lettere skader fra knivstikk i overkroppen. Både sikkerhetsvakten og den skutte angriperen er innlagt på israelske sykehus i Jerusalem til behandling.

 

Knivangrep ved Damaskus-porten

Bare noen minutter senere forsøkte en annen palestinsk angriper å knivstikke to politivakter ved Damaskus-porten inn til Gamlebyen. Terroristen var en 37 år gammel mann fra Øst-Jerusalem. Han ble skutt av politivaktene før han rakk å skade noen av dem. Angriperen ble fraktet til Hadassah-sykehuset i Jerusalem, der han døde av skadene etter kort tid. En 50 år gammel tilskuer til angrepet ble lettere skadet av et skudd som traff hånden hans, ifølge politiet.

 

To angrep på Vestbredden

Senere tirsdag ettermiddag trakk en palestiner kniv mot en gruppe grensepolitimenn ved en kontrollpost utenfor Abu Dis, like øst for Jerusalem. Han gikk til angrep da han ble bedt om å vise legitimasjon. Grensepolitiet skjøt og drepte ham på stedet.

I en annen hendelse tirsdag ble en patrulje fra grensepolitiet angrepet av palestinske opprørere som kastet steiner og flasker mot dem ved siden av sikkerhetsbarrieren, i nærheten av landsbyen Tira på Vestbredden. Grensepolitiet gikk inn i landsbyen for å arrestere steinkasterne. En av dem trakk kniv og forsøkte å knivstikke en av grensepolitimannskapene da han ble pågrepet. Angriperen ble overmannet og arrestert, og klarte ikke å skade grensepolitimannen.

 

Kilder: Jerusalem Post og Times of Israel.

Forrige artikkelMarkerte Krystallnatten med fakkeltog
Neste artikkel“Hvordan kan vi hjelpe?”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/