Rakettangrep tirsdag kveld

Rakettforsvarssystemet Iron Dome skjøt ned tre raketter skutt fra Egypt. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Rakettforsvarssystemet Iron Dome beskytter Israel mot innkommende raketter. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Palestinske terrorister avfyrte en rakett fra Gaza mot Israel tirsdag kveld, ifølge Times of Israel. Raketten landet like ved grensegjerdet mellom Gaza og Israel, og avisen skriver at det er uklart hvilken side av grensen eksplosjonen skjedde på. Det er ikke meldt om skader.

Tidligere den samme dagen gikk rakettalarmen i flere av de israelske lokalsamfunnene i Sha’ar Hanegev-regionen, nær Gaza-grensen. Rakettforsvarssystemet Iron Dome avfyrte en avskjæringsrakett mot det som ble tatt for å være et rakettangrep. Den gangen viste det seg å være falsk alarm. Alarmsystemet ble antakelig trigget av avfyring av skytevåpen eller andre lettere våpen i Gaza. Avskjæringsraketten eksploderte i lufta.

Natt til onsdag besvarte israelske styrker angrepet tirsdag kveld. Luftforsvaret rykket ut og angrep to av Hamas’ terrorbaser, ifølge Jerusalem Post. Det er ikke meldt om personskader i det israelske motangrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har forekommet flere rakettangrep fra Gaza også den senere tiden. Mange av disse angrepene er det lokale salafistgrupper med bånd til IS som står bak. Ingen har tatt på seg ansvaret for raketten tirsdag kveld. Israelske myndigheter holder Hamas ansvarlig for alle angrep fra Gaza, så lenge Hamas sitter ved makten i Gaza.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag