Granatangrep mot israelske soldater

En israelsk soldat ble lettere skadet da en palestinsk angriper kastet en håndgranat mot ham utenfor Hebron torsdag morgen.

Israelske soldater i Hebron. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Israelske soldater i Hebron. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Angrepet fant sted ved en kontrollpost utenfor Hebron under en palestinsk demonstrasjon torsdag morgen, ifølge Times of Israel. Granaten skal ha vært hjemmelaget. Soldaten kom fra angrepet med å få medisinsk behandling på stedet. Det har ikke kommet fram flere detaljer om hvem verken angriperen eller soldaten er.

Området rundt Hebron har vært det mest utsatte området under terrorbølgen som har rammet Israel denne høsten. Her har det nesten daglig blitt forsøkt begått angrep med kniv eller andre våpen. Torsdag ettermiddag ble en 16 år gammel palestiner pågrepet med en kniv skjult i klærne sine ved en kontrollpost nær Patriarkenes grav. Onsdag morgen ble et knivangrep avverget omtrent på samme sted.

Natt til torsdag ble 17 terrormistenkte palestinere arrestert på Vestbredden, ifølge det israelske forsvaret.

Fem personer er drept i dødbringende terrorangrep i Tel Aviv og bosetningsblokken Gush Etzion denne dagen.

Det har i tillegg vært uroligheter flere steder på Vestbredden.

Torsdag kveld ble det kastet steiner på en bil langs vei nr. 60 på Vestbredden, i nærheten av den palestinske landsbyen Beit Ummar mellom Gush Etzion og Hebron. Det oppsto materielle skader på bilen, men det er ikke meldt om personskader i angrepet.

Langs veien mellom den jødiske bosetningen Tekoa på Vestbredden og bydelen Har Homa i Øst-Jerusalem ble tre palestinske kvinner arrestert da væpnet med kniv forsøkte å nærme seg en vaktpost med israelske soldater, ifølge Jerusalem Post.

Forrige artikkelTre drept i skyteangrep sør for Jerusalem
Neste artikkelSvenske synagoger måtte stenge dørene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/