Tre drept i skyteangrep sør for Jerusalem

Palestinsk terrorist skjøt med maskinpistol mot israelske biler.

Terroristens bil og bilen den kolliderte med, like ved åstedet for skytingen. (Foto: Brannvesenet)
Terroristens bil og bilen den kolliderte i, like ved åstedet for skytingen. (Foto: Brannvesenet)

Tre mennesker ble drept og fire skadet i terrorangrepet torsdag ettermiddag. Angrepet skjedde i bosetningsblokken Gush Etzion på Vestbredden, ved bosetningen Alon Shvut, litt sør for Jerusalem. Politiet og forsvaret opplyser at angriperen begynte å skyte mot israelske biler med maskinpistol fra bilen han satt i, og at han traff flere biler med skuddene sine. Etter at han gikk tom for ammunisjon, kjørte han bilen sin inn i en annen bil langs veien. Føreren av denne bilen lyktes i å overmanne terroristen, som ble pågrepet av politiet på stedet.

 

Amerikaner, palestiner og israeler drept

De tre som ble drept var en amerikansk jøde, en palestiner og en israelsk jøde.

Amerikaneren var Ezra Schwartz, en 18 år gammel mann som var i Israel for å gjøre frivillig arbeid og studere på en jødisk bibelskole (yeshiva-skole) for en periode på ni måneder. Han var i Gush Etzion denne dagen for å være med på å dele ut mat til israelske soldater. Da angrepet fant sted, var han og resten av gruppen hans på vei hjemover til basen sin i Beit Shemesh.

Palestineren var Shadi Arafat, en 40 år gammel mann fra Hebron.

Israeleren var Yaakov Don, en mann i femtiårsalderen som var lærer og firebarnsfar.

Amerikaneren og palestineren ble erklært døde på stedet, mens israeleren ble fraktet til Hadassah-sykehuset i Jerusalem, hvor han døde av skadene etter kort tid.

De fire skadde er amerikanere fra yeshiva-skolen i Beit Shemesh. De slapp fra angrepet med lettere skader, og ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem.

Terroristen var en 24 år gammel palestinsk mann fra landsbyen Dir Smat utenfor Hebron på Vestbredden.

 

Fem drept på én dag

Tidligere samme dag ble to israelske jøder knivstukket og drept utenfor en synagoge i Tel Aviv. Dermed er totalt fem personer drept i palestinske terrorangrep på en dag. Denne dagen har vært den mest dødbringende så langt i høstens terrorbølge mot Israel. Det har også vært flere mindre angrep og angrepsforsøk i løpet av dagen.

Statsminister Benjamin Netanyahu uttaler etter angrepene:

– Den morderiske terroren har rammet Gush Etzion og Tel Aviv. Hjertet mitt er hos familiene til de drepte, og jeg sender mine ønsker om rask bedring til de skadde. Alle som har fordømt angrepene i Frankrike må nå fordømme angrepene i Israel. Den som ikke vil gjøre det, er hyklersk og blind.

Til sammen har nå 17 personer blitt drept i palestinske terrorangrep mot Israel denne høsten.

 

Kilder: Times of Israel, Jerusalem Post og Ynetnews.com.

Forrige artikkelTo drept i terrorangrep mot synagoge i Tel Aviv
Neste artikkelGranatangrep mot israelske soldater
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/