To terrorangrep avverget fredag

Forsøk på knivangrep i Hebron og bilangrep i Øst-Jerusalem ble stanset av israelske styrker.

Kniven som ble beslaglagt på den arresterte gutten i Hebron fredag 20. november. (Foto: Det israelske politiet)
Kniven som ble beslaglagt på den arresterte gutten i Hebron fredag 20. november. (Foto: Det israelske politiet)

Ved en kontrollpost i nærheten av bydelen Abu Dis i Øst-Jerusalem forsøkte en bilfører å kjøre over en politimann fredag, ifølge Walla News. Politimannen ble lettere skadet i beina, før kollegaer av politimannen skjøt mot angriperen, som flyktet fra åstedet og kom seg unna. Den skadde politimannen ble fraktet til sykehus etterpå.

Kort tid tidligere arresterte det israelske grensepolitiet en 15 år gammel palestinsk gutt ved kontrollposten ved siden av Patriarkenes grav i Hebron på Vestbredden. Ifølge Channel 10 ble han stanset og pågrepet etter at han hadde nærmet seg en gruppe grensepolitimenn uten å adlyde ordre om å stanse. Da grensepolitiet ransaket ham, fant de ut at han bar kniv. 15-åringen kommer fra den palestinske landsbyen Dura utenfor Hebron. Han er innbrakt til avhør av sikkerhetsstyrkene.

Fredag ettermiddag var det i tillegg opptøyer i landsbyen Anata, på Vestbredden, nord for Jerusalem. 200 palestinere støtte sammen med israelske sikkerhetsstyrker. Opprørerne kastet steiner og brant bildekk før folkemengden ble oppløst. Det er ikke meldt om personskader.

Det var også opptøyer ved Gaza-grensen fredag, der ti palestinere ble skadet. Alt dette ifølge i24news.tv og Times of Israel.

Natt til fredag ble det begått hærverk mot to palestinske hus i landsbyen Mazara al-Qibliya i nærheten av Ramallah på Vestbredden. Dette antas å være ”price tag-angrep” av jødiske ekstreme bosettere, en betegnelse på hevnangrep i reaksjon mot palestinsk terror eller hat-motiverte angrep i reaksjon på det de hevder er manglende støtte fra israelske myndigheter til bosetterne. ”Price tag-angrep” har så godt som ingen støtte i det israelske samfunnet.

I går ble fem personer drept i palestinske terrorangrep rettet mot jøder i Tel Aviv og på Vestbredden.

Forrige artikkelAbdullah: – IS har drept over 100.000 muslimer
Neste artikkelSpiondømte Jonathan Pollard løslatt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/