En drept og flere skadet i terrorangrep mandag

En 18 år gammel israelsk soldat ble drept i et knivangrep ved en bensinstasjon mellom Jerusalem og Tel Aviv. Tidligere på dagen gikk to unge palestinske jenter til angrep mot sivile i Jerusalem.

Her ble en israeler drept og flere skadet i knivangrep mandag ettermiddag, langs vei nr 443 mellom Jerusalem og Tel Aviv. (Foto: Flash90)
Her ble en israeler drept og flere skadet i knivangrep mandag ettermiddag, langs vei nr 443 mellom Jerusalem og Tel Aviv. (Foto: Flash90)

Omtrent klokken 15 lokal tid mandag gikk en palestinsk terrorist til angrep med kniv mot israelske soldater på en bensinstasjon langs vei nr. 443, som er en av hovedveiene mellom Jerusalem og Tel Aviv. En mannlig soldat på 18 år ble drept i angrepet.  Den drepte het Ziv Mizrahi og kom fra Givat Ze’ev. Han var sjåfør i en avdeling av forsvaret som har ansvar for overvåkingsballonger.

En kvinnelig soldat i begynnelsen av 20-årene ble lettere skadet. Hun ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem.

En annen israelsk kvinne ble også skadet i forbindelse med angrepet, fordi bilen hennes ble truffet av skudd fra sikkerhetsstyrkene som forsøkte å stanse terroristen.

Terroristen ble skutt og drept på stedet av andre soldater som befant seg i nærheten.

 

Unge jenter stakk eldre palestiner med saks

Tidligere på dagen gikk to palestinske jenter på 14 og 16 år til angrep langs Jaffa-gaten, i nærheten av Mahane Yehuda-markedet i Jerusalem. Jentene var bevæpnet med hver sin saks.

To personer ble lettere skadet i angrepet. Jentene knivstakk en 70 år gammel mann som selv er palestiner. Han kom fra angrepet med lettere skader. En 27 år gammel sikkerhetsvakt ble lettere skadet av en kule, sannsynligvis en rikosjett, da en politimann på stedet skjøt mot terroristene under angrepet.

De to jentene var kusiner og kom fra flyktningleiren Kalandiya på Vestbredden. Den 14 år gamle jenta ble skutt og drept mens hun utførte angrepet. Den 16 år gamle jenta ble også skutt, og hun er alvorlig skadet.

Både den nærliggende markedsplassen og Jaffa-gaten var fulle av folk da angrepet skjedde. En bombetekniker fra politiet var i ferd med å kjøre bort fra markedet da han observerte angrepet, ifølge politiet. Han så at de to jentene forsøkte å knivstikke flere sivile forbipasserende. Politimannen gikk da ut av bilen, trakk våpen og beordret terroristene til å stanse og slippe våpnene sine. Terroristene adlød ikke ordren, og løp i stedet rett mot ham. Han stanset begge angriperne ved å skyte dem.

Opplysningene er hentet fra Ynetnews.com, Jerusalem Post og Times of Israel.

 

Flere angrep mandag

En 18 år gammel israelsk mann ble lettere skadet i en påkjørsel på Vestbredden mandag morgen. Påkjørselen skjedde mellom den israelske bosetningen Shavei Shomron og utposten Homesh. 18-åringen er fraktet til sykehus i Petah Tikva. Sikkerhetsstyrkene mistenker at det dreier seg om et bilterrorangrep, men etterforskningen holder mandag ettermiddag fortsatt en mulighet åpen for at det kan ha vært en bilulykke. Israelske styrker er på leting etter bilføreren, som har stukket av.

Ved en innkjørsel til Nablus på Vestbredden forsøkte en palestinsk terrorist mandag å knivstikke en israelsk soldat. Terroristen ble skutt og drept før han rakk å skade noen.

 

Rakettangrep fra Gaza

Natt til mandag ble begått et rakettangrep fra Gaza mot Israel. Raketten eksploderte på et åpent område i Eshkol-regionen, og det er ikke meldt om skader på personer eller eiendom, ifølge Jerusalem Post.

Forrige artikkelHadar (21) ble knivstukket til døde
Neste artikkelDette er IDFs nye tiltak mot terrorbølgen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/