Israel besvarte rakettangrep

Mandag kveld angrep det israelske luftforsvaret flere av Hamas’ terrorbaser i Gaza, som reaksjon mot et rakettangrep fra Gaza mandag morgen.

Jagerfly fra det israelske luftvåpenet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet gikk til angrep inne i Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Det israelske forsvaret bekreftet sent mandag kveld at luftforsvaret hadde angrepet flere mål sentralt på Gaza-stripen som reaksjon mot rakettangrepet på morgenen. Målene som ble bombet, tilhørte Hamas’ militære infrastruktur, ifølge meldingen fra IDF.

– IDF ser på Hamas som den ansvarlige myndighet for det som skjer på Gaza-stripen, skriver forsvaret i en pressemelding som er gjengitt av blant andre Jerusalem Post.

Salafistiske islamistgrupper med bånd til IS har stått bak flere av den senere tidens rakettangrep fra Gaza. Det har ikke kommet fram at noen har tatt på seg ansvaret for denne siste raketten.

Raketten som ble avfyrt mandag morgen landet på et åpent området i Eshkol-regionen i Sør-Israel, og det er ikke meldt om skader på personer eller eiendom. Dette var det 20. rakettangrepet fra Gaza mot Israel til nå i 2015, ifølge Times of Israel.

Forrige artikkelFire skadet i bilterror tirsdag morgen
Neste artikkel– En skammelig dag for FN
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/