Ropte ”Allahu akbar” mens han løftet kniv mot israelere

Palestinsk terrorist gikk til angrep på Vestbredden torsdag formiddag.

Kontrollposten Tapuah. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia.)
Kontrollposten Tapuah. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia.)

Terroristen kom kjørende i en drosje til kontrollposten ved avkjørselen til den israelske bosetningen Tapuah nord på Vestbredden torsdag formiddag, ifølge vitner. Da han gikk ut av bilen, løftet han en kniv mens han løp mot en gruppe grensepolitimenn på stedet og ropte ”Allahu akbar”.

De israelske sikkerhetsstyrkene reagerte raskt på situasjonen, og skjøt og drepte angriperen før han rakk å skade noen, ifølge Times of Israel og Jerusalem Post.

Flere angrep er begått på det samme stedet under terrorbølgen den senere tiden. Sist gang var tirsdag denne uken, da fire israelere ble skadet i et bilangrep.

 

Kastet steiner og brannbomber

Tidligere torsdag morgen var det opptøyer i landsbyen Katana utenfor Ramallah. Der ble en palestinsk mann drept mens han kastet en molotov-coctail mot israelske styrker. Ifølge Jerusalem Post skal han ha vært den 100. palestineren som har blitt drept i høstens terrorbølge. Han var en del av en gruppe som kastet steiner og brannbomber mot soldater.

Soldatene var i byen for å arrestere ettersøkte terrormistenkte. Fem personer ble arrestert, og styrkene beslagla ammunisjon, kniver, israelske militæruniformer og annet utstyr. Flere av den senere tidens terrorangrep skal ha hatt sitt utspring fra denne landsbyen, ifølge IDF.

Natt til torsdag ble totalt 20 terrormistenkte arrestert av israelske styrker på Vestbredden. Utenfor Kalkilya ble det beslaglagt et M16 maskingevær.

Forrige artikkelHva sier regjeringen om Israel i statsbudsjettet?
Neste artikkelHvilken matvare vil øke ditt blodsukkernivå: Sushi eller iskrem?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/