Åtte soldater skadet i bilangrep

To palestinske terrorister kjørte på israelske soldater fredag.
Bilen som ble brukt i angrepet utenfor Jerusalem fredag morgen. (Foto: Det israelske politiet.)
Bilen som ble brukt i angrepet utenfor Jerusalem fredag morgen. (Foto: Det israelske politiet.)

Fredag formiddag kjørte en bil inn i en gruppe israelske soldater utenfor den palestinske landsbyen Beit Ummar, en mil fra Hebron, på Vestbredden. Seks soldater ble skadet i angrepet, ifølge Times of Israel. En av dem fikk moderate skader, mens de andre slapp fra hendelsen med lettere skader.

Angriperen var en 19 år gammel palestinsk mann fra Beit Ummar. Han ble skutt og drept av de israelske sikkerhetsstyrkene før han rakk å skade flere.

Bilangrepet skjedde mens det pågikk sammenstøt mellom israelske sikkerhetsstyrker og palestinske demonstranter ved innkjørselen til Beit Ummar. Soldatene blokkerte veien for at ikke demonstrantene skulle komme ut på hovedveien Route 60, da bilføreren kjørte på dem bakfra.

Da israelske ambulanser fra Magen David Adom nærmet seg åstedet, ble de bombardert med steiner, noe som forhindret dem fra å komme fram til de skadde. IDFs medisinske team, som allerede var på stedet, fraktet de skadde fra åstedet og ut til hovedveien.

 

Bilangrep utenfor Jerusalem

Fredag morgen i syv-tiden ble to israelske soldater skadet i et annet bilangrep. Dette angrepet skjedde like utenfor Jerusalem, ved avkjørselen til bosetningen Kfar Adumim. Den palestinske bilføreren kjørte inn i en gruppe soldater som sto og ventet på en buss. Etterpå gikk han ut av bilen og forsøkte å nå fram til en av soldatene til fots. Da ble han skutt og drept av en israelsk sikkerhetsvakt som befant seg i nærheten.

Angriperen var en 30 år gammel mann fra Ramallah. Søndag forsøkte broren hans å gjøre et tilsvarende angrep samme sted.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise