To knivterrorister gikk til angrep tirsdag formiddag

En tredje bevæpnet palestiner ble oppdaget og arrestert før hun gikk til angrep.

Åstedet for knivangrepet i Gush Etzion tirsdag formiddag. (Foto: Gush Etzion kommunale myndigheter)
Åstedet for knivangrepet i Gush Etzion tirsdag formiddag. (Foto: Gush Etzion kommunale myndigheter)

Tirsdag formiddag trakk en palestinsk kvinne kniv ved en kontrollpost utenfor bosetningen Einav, nord på Vestbredden, og forsøkte å knivstikke en israelsk soldat. Hun ble skutt og drept av israelske styrker før hun klarte å skade noen, ifølge Times of Israel og Ynetnews.com. Angriperen var 19 år gammel og kom fra Nablus.

To timer tidligere gikk en 16 år gammel palestinsk gutt til angrep med kniv på en haikelomme ved trafikk-knutepunktet i Gush Etzion-krysset sør for Jerusalem. Angriperen forsøkte å knivstikke sivile som sto og ventet ved veikanten. Han ble skutt og drept før han klarte å skade noen. En israelsk mann ble lettere skadet i en hånd under skytingen mot terroristen, antakelig av splinter forårsaket av en av kulene.

Samme formiddag arresterte israelske sikkerhetsstyrker en palestinsk kvinne som var bevæpnet med kniv ved avkjørselen til Efrat i bosetningsblokken Gush Etzion.

En mann ble i tillegg knivstukket i Jerusalem, men politiet opplyser at dette angrepet ikke er å betrakte som et terrorangrep.

Høstens bølge av terrorangrep har tatt 23 uskyldige liv siden 13. september. Nærmere hundre palestinere er blitt drept i selvforsvar av israelske styrker, enten mens de gikk til angrep mot israelere eller mens de deltok i voldelige opptøyer.

Forrige artikkel– Skal du gå til angrep mot terrorist må du være “så hensynsløs som mulig”
Neste artikkelNetanyahu og Abbas’ ulike klimabudskap
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/