To skadet i skyteangrep utenfor Jerusalem

Terroristen som angrep skal ha vært etterretningsoffiser i de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetsstyrker.

Åstedet for skyteangrepet i Jerusalem torsdag 3. desember. (Foto: Binyamin Operation Center)
Åstedet for skyteangrepet i Jerusalem torsdag 3. desember. (Foto: Binyamin Operation Center)

En israelsk soldat og en sivil israelsk araber ble skadet da en palestinsk terrorist gikk til angrep ved kontrollposten Hizma utenfor bydelen Pisgat Ze’ev i Jerusalem torsdag formiddag. Ifølge det israelske forsvaret gikk terroristen ut av en bil og opp til kontrollposten. Der trakk han et skytevåpen og åpnet ild mot området der soldatene sto. De israelske soldatene skjøt tilbake, og gjerningsmannen ble skutt og drept.

Soldaten som ble truffet, er 20 år gammel. Han slapp fra angrepet med lettere skader.

Det sivile offeret er en 47 år gammel arabisk israelsk mann. Han ble moderat skadet.

Begge er fraktet til behandling på sykehus, ifølge Times of Israel.

Ifølge det uavhengige palestinske nyhetsbyrået Ma’an var terroristen ansatt i de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetsstyrker. De identifiserer ham som Mazin Hasan Ureiba fra bydelen Abu Dis i Øst-Jerusalem. Han skal ha vært etterretningsoffiser i de palestinske styrkene.

Dette var det 30. skyteangrepet i høstens terrorbølge siden 13. september. Det er også blitt begått 84 knivangrep og 12 bilangrep i samme periode. 22 uskyldige er blitt drept i terror mot israelere. 215 personer er blitt skadet, 21 av dem alvorlig, ifølge israelske myndigheter. Om lag 100 palestinere er blitt drept i samme periode i israelske forsvarshandlinger under angrep og opptøyer.

For to dager siden gikk to palestinske terrorister til knivangrep mot israelere, og et tredje potensielt knivangrep ble avverget.

Forrige artikkelJødiske terrormistenkte arrestert
Neste artikkelHvor tonedøve kan norske musikere bli?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/