To skadet i skyteangrep utenfor Jerusalem

Terroristen som angrep skal ha vært etterretningsoffiser i de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetsstyrker.
Åstedet for skyteangrepet i Jerusalem torsdag 3. desember. (Foto: Binyamin Operation Center)
Åstedet for skyteangrepet i Jerusalem torsdag 3. desember. (Foto: Binyamin Operation Center)

En israelsk soldat og en sivil israelsk araber ble skadet da en palestinsk terrorist gikk til angrep ved kontrollposten Hizma utenfor bydelen Pisgat Ze’ev i Jerusalem torsdag formiddag. Ifølge det israelske forsvaret gikk terroristen ut av en bil og opp til kontrollposten. Der trakk han et skytevåpen og åpnet ild mot området der soldatene sto. De israelske soldatene skjøt tilbake, og gjerningsmannen ble skutt og drept.

Soldaten som ble truffet, er 20 år gammel. Han slapp fra angrepet med lettere skader.

Det sivile offeret er en 47 år gammel arabisk israelsk mann. Han ble moderat skadet.

Begge er fraktet til behandling på sykehus, ifølge Times of Israel.

Ifølge det uavhengige palestinske nyhetsbyrået Ma’an var terroristen ansatt i de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetsstyrker. De identifiserer ham som Mazin Hasan Ureiba fra bydelen Abu Dis i Øst-Jerusalem. Han skal ha vært etterretningsoffiser i de palestinske styrkene.

Dette var det 30. skyteangrepet i høstens terrorbølge siden 13. september. Det er også blitt begått 84 knivangrep og 12 bilangrep i samme periode. 22 uskyldige er blitt drept i terror mot israelere. 215 personer er blitt skadet, 21 av dem alvorlig, ifølge israelske myndigheter. Om lag 100 palestinere er blitt drept i samme periode i israelske forsvarshandlinger under angrep og opptøyer.

For to dager siden gikk to palestinske terrorister til knivangrep mot israelere, og et tredje potensielt knivangrep ble avverget.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise