Eldre par skutt mens de kjørte bil

En 65 år gammel israelsk mann er alvorlig skadet etter å ha blitt skutt i hodet onsdag kveld. Hans kone er lettere skadet. De ble angrepet av terrorister mens de kjørte bil på Vestbredden.

Bilen til ekteparet Nir etter skyteangrepet onsdag 9. desember. (Foto: Magen David Adom)
Bilen til ekteparet Nir etter skyteangrepet onsdag 9. desember. (Foto: Magen David Adom)

Det israelske ekteparet Shaul og Rachel Nir ble onsdag kveld offer for et skyteangrep langs en vei på Vestbredden. Angrepet fant sted ved innkjørselen til den jødiske bosetningen Avnei Hefetz, i nærheten av den palestinske byen Tulkarem. Mens de kjørte bil, begynte en forbipasserende bil å skyte mot dem. Det er funnet 20 kulehull i ekteparets bil. Begge to ble truffet av skudd, og de skal ha blitt ytterligere skadet da bilen kjørte i grøften og kolliderte. Rachel Nir slapp fra angrepet med lettere skader, mens Shaul Nir ligger på operasjonsbordet på Beilinson-sykehuset i Petah Tikva med alvorlige hodeskader, ifølge Times of Israel og Jerusalem Post.

Shaul Nir var på 1980-tallet medlem av en ekstremistisk jødisk undergrunnsbevegelse, som på den tiden utførte voldelige angrep mot palestinere. Han fikk en livstidsdom for et terrorangrep mot Islamic College i Hebron i 1983, der tre palestinske studenter ble drept. I 1990 ble han løslatt da dommen ble omgjort. Det er ikke kjent om Nirs fortid hadde noe å gjøre med motivasjonen for angrepet onsdag.

Lokale ledere i Avnei Hefetz sier i en pressemelding at de lenge har bedt israelske myndigheter om å stenge veikrysset ved innkjørselen til bosetningen for palestinsk trafikk, av frykt for at nettopp noe slikt som dagens angrep skulle skje.

Gjerningsmennene kom seg unna, og israelske sikkerhetsstyrker er på leting etter dem i Tulkarem-området.

Tidligere på dagen ble to israelere skadet i et knivangrep i Hebron. En av de skadde er soldat, den andre er sivil.

Forrige artikkel14 personer fra Gaza reddet fra tunnel-kollaps
Neste artikkelIran forsøkte aktivt å utvikle atomvåpen helt fram til 2009
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/