Satser stort for å sikre buss-stopp

Israelske myndigheter bygger betongbarrierer rundt buss-stoppene i Jerusalem for å sikre ventende passasjerer mot bilterror.

Åstedet for bilangrepet i Jerusalem hvor 14 personer ble skadet mandag 14. desember 2015. (Foto: Det israelske politiet / Twitter)
Åstedet for bilangrepet i Jerusalem hvor 14 personer ble skadet mandag 14. desember 2015. (Foto: Det israelske politiet / Twitter)

Mandag ga Israels statsminister Benjamin Netanyahu ordre om å installere betongbarrierer ved flere hundre buss-stopp i Jerusalem. Tiltaket gjøres for å beskytte sivile mot terrorangrep, ifølge Times of Israel. Ordren ble gitt etter at en palestinsk terrorist skadet 14 israelere, deriblant en baby, i en påkjørsel samme dag.

Planen er foreslått av Jerusalems ordfører Nir Barkat. Satsingen er beregnet å koste drøyt fire millioner kroner.

– Israel vil ikke bli overvunnet av denne nye typen terrorisme, som kommer til uttrykk gjennom den nye bølgen av bilangrep, knivstikking og andre voldshandlinger utført av individuelle angripere, sa Netanyahu noen timer etter gårsdagens angrep, da han talte til Likud-gruppen i Knesset. Han roste sikkerhetsstyrkene og de medisinske redningsmannskapene for rask respons på ulykkesstedet, og sa at deres innsats hadde reddet liv.

– Vi handler for å bekjempe denne terroren, og jeg er ikke i tvil om at vi vil overvinne den, sa han.

Forrige artikkel– Israels handlinger under Gaza-krigen overgikk kravene fra internasjonal lov
Neste artikkelTo av tre palestinere støtter knivangrep mot israelere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/