Israeler og palestiner angrepet med hammer

Terrorangrep på byggeplass i byen Modi’in i Sentral-Israel.

Utsikt over byen Modiin, hvor angrepet med hammer fant sted. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Utsikt over byen Modiin, hvor angrepet med hammer fant sted. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tirsdag ettermiddag gikk en palestinsk bygningsarbeider til angrep mot to personer på sin egen arbeidsplass, en byggeplass i byen Modi’in i Sentral-Israel. Ifølge politiet hadde han ”nasjonalistiske motiver” for angrepet, som dermed defineres som terror. Han slo ofrene med hammer, og begge ble moderat til alvorlig skadet, ifølge Times of Israel. Den ene skadde er en 50 år gammel jødisk israeler, som var angriperens sjef på arbeidsplassen. Den andre er en 28 år gammel palestiner fra Øst-Jerusalem.

Angriperen var en 39 år gammel mann fra den palestinske landsbyen Beit Sira, som ligger like på den andre siden av Den grønne linjen. Han ble stanset av andre arbeidere etter å ha skadet de to mennene, og er arrestert.

 

Avverget angrep i Jerusalem

Tidligere på dagen arresterte grensepolitiet i Jerusalem en palestinsk kvinne som har erkjent at hun var i ferd med å utføre et angrep med skrujern. Sikkerhetsstyrkene stanset henne langs Jaffa-gaten i sentrum av Vest-Jerusalem på grunn av mistenkelig oppførsel. Hun viste seg å være i besittelse av et stort skrujern, som hun senere tilsto i avhør at hun hadde tenkt å bruke til å stikke folk på gaten.

 

Steinkasting på Vestbredden

Mandag kveld ble tre israelere lettere skadet i et steinkasterangrep mot israelske biler langs en vei på Vestbredden. Angrepet fant sted i nærheten av bosetningen Beit Arye. En av de skadde er en 47 år gammel kvinne som satt i passasjersetet foran i bilen da en stor stein traff frontruten. Hun ble skadet i ansiktet da ruten knuste.

Tidligere på dagen mandag ble 14 israelere skadet i et bilterrorangrep i Jerusalem.

Forrige artikkelSaudi-Arabia skal lede muslimsk allianse mot terror
Neste artikkelNRKs historie tar verken palestinerne eller israelerne på alvor
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/