To forsøk på bilterror fredag

De siste dagene har israelske sikkerhetsstyrker avverget bilangrep og knivangrep, og vært angrepet flere ganger under voldelige opptøyer på Vestbredden. I tillegg er to raketter blitt avfyrt fra Gaza denne uken.

Med denne bilen forsøkte en palestinsk angriper å kjøre på israelske politifolk og soldater fredag. (Foto: Det israelske politiet)
Med denne bilen forsøkte en palestinsk angriper å kjøre på israelske politifolk og soldater fredag. (Foto: Det israelske politiet)

Fredag ettermiddag forsøkte en palestinsk bilfører å kjøre på israelske sikkerhetsstyrker ved innkjørselen til bosetningen Ofra nord på Vestbredden, ifølge Times of Israel. Angriperen ble skutt og drept før han rakk å skade noen.

To timer tidligere forhindret israelske sikkerhetsstyrker et bilangrep ved en kontrollpost utenfor Kalandiya. En bilfører kjørte i høy fart mot en gruppe politifolk og soldater, men ble stanset da en av vaktene skjøt mot ham, ifølge politiet. Bilen havnet i en murvegg, og angriperen ble skutt i et bein da han forsøkte å flykte. Han lyktes ikke i å skade noen. Selv ble han lettere skadet og behandlet av israelsk redningspersonell. Angriperen er en 30 år gammel palestinsk mann fra landsbyen Turmusaya nord på Vestbredden.

 

Opptøyer ved Gaza-grensen

På den palestinske siden av grenseovergangen Erez i Gaza samlet noen titalls opprørere seg fredag ettermiddag, ifølge Ynetnews.com. Under opptøyene ble det kastet to rørbomber mot de israelske styrkene på den andre siden av grensen, men rørbombene landet på palestinsk side og forårsaket ingen personskader. Ifølge helsevesenet i Gaza skal en palestiner ha blitt drept og omtrent 40 skadet da de israelske styrkene forsvarte seg.

 

Avdekket bomber ved Gaza-grensen

Samme dag oppdaget israelske soldater et lager av kraftige eksplosiver, noen av dem med fjernstyrt detonering som kunne styres med mobiltelefon. Funnet ble gjort like ved grensegjerdet mot Gaza. Shin Bet og IDF sier at eksplosivene er kraftige nok til at de kunne ha vært brukt i et storskala terrorangrep mot Israel. De etterforsker nå hva lageret var planlagt å bli brukt til.

 

Arrestasjoner

Natt til fredag arresterte israelske styrker åtte terrormistenkte palestinere på Vestbredden. Fem av dem er Hamas-medlemmer, ifølge IDF.

 

Knivangrep

Torsdag forsøkte en palestinsk mann å gå til knivangrep mot soldater ved kontrollposten Hawara utenfor Nablus, ifølge Jerusalem Post. Soldatene stanset mannen fordi de oppfattet oppførselen hans som mistenkelig. Da trakk han kniv og løp mot soldatene. Angriperen ble skutt og drept før han rakk å skade noen.

 

Opptøyer

Natt til torsdag ble israelske styrker angrepet med skyting, molotov-coctails og steinkasting under opptøyer i Kalandiya. Opptøyene foregikk i forbindelse med at israelske styrker gikk til aksjon og arresterte til sammen 19 terrormistenkte på Vestbredden, inkludert fire Hamas-medlemmer. Ingen soldater ble skadet.

 

Bilangrep

Tirsdag kveld var det også opptøyer i Kalandiya i forbindelse med arrestasjoner av terrormistenkte. Da forsøkte to palestinske sjåfører å kjøre på israelske soldater med bilene sine, i to ulike angrep. Begge angriperne ble skutt og drept av israelske styrker. I det ene bilangrepet ble tre israelske soldater truffet av skudd og lettere skadet. Det etterforskes om de ved et uhell ble rammet av ild fra sine egne, eller om de ble beskutt av palestinere. I det andre angrepet ble ingen israelere skadet.

Tirsdag ettermiddag gikk en palestinsk bygningsarbeider til angrep med hammer i Sentral-Israel.

 

Rakettangrep

Torsdag kveld ble det avfyrt en rakett fra Gaza. Den eksploderte på et åpent område nord for Gaza-grensen. Rakettalarmen gikk i lokalsamfunnene i området, men det er ikke meldt om skader. Forrige rakettangrep fra Gaza skjedde søndag.

Forrige artikkelGrønt lys for videreutvikling av israelsk gass
Neste artikkelFNs atominspektører avslutter Iran-granskning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/