Samir Kuntar drept i luftangrep

I 1979 knuste han livet til en israelsk familie. Lørdag ble Samir Kuntar drept i et luftangrep utenfor Damaskus.

Samir Kuntar ble drept 19. desember 2015. (Foto: Mardetanha, Wikimedia Commons)
Samir Kuntar ble drept 19. desember 2015. (Foto: Mardetanha, Wikimedia Commons)

Ifølge rapporter i arabiske medier ble Samir Kuntar drept sammen med åtte andre personer i et luftangrep utenfor Damaskus lørdag 19. desember. Hizbollah hevder “zionistiske krigsfly” stod bak angrepet. Syrias regjering har fordømt “terrorangrepet  som drepte uskyldige sivile i Jaramana, inkludert krigeren Samir Kuntar”, skriver Yedioth Aharonoth.

Israelske myndigheter har ikke bekreftet at deres luftstyrker stod bak angrepet, men israelske ledere hilser Kuntars død velkommen. I 1979, da Kuntar var 16 år gammel, deltok han i et infiltrasjonsangrep mot Israel fra Middelhavet sammen med tre andre terrorister. Terroristene gikk i land i Nahariya og skjøt politimannen Eliyahu Shahar. Under angrepet skjøt også Kuntar en sivil familiefar og drepte en fire år gammel jente med kolben på riflen sin.

Etter angrepet ble Kuntar satt i fengsel. I 2008 ble han løslatt i en fangeutveskling, og ble mottatt som en helt i Libanon. Syrias president Bashar Assad ga ham den mest ærefulle utmerkelsen som Syria kan gi.

De siste årene har Kuntar jobbet sammen med Hizbollah og Iran for å planlegge nye terrorangrep mot Israel.

Kuntar vil bli begravet mandag 21. desember i Beirut.

Forrige artikkelFNs atominspektører avslutter Iran-granskning
Neste artikkelHvor barne-tv formidler drømmen om at nabolandet skal forsvinne
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.