Hizbollah proklamerer hevn over Israel

– Israel skal komme til å angre, sier Hizbollah-talsmann etter at terroristen Samir Kuntar og åtte andre ble drept i et luftangrep lørdag. Hizbollah-leder Hassan Nasrallah bekrefter at det vil komme hevnangrep.

Flere tusen deltok i terroristen Samir Kuntars begravelse i Beirut mandag 21. desember. (Foto: Skjermdump fra vide på Ynetnews.com)
Flere tusen deltok i terroristen Samir Kuntars begravelse i Beirut mandag 21. desember. (Foto: Skjermdump fra vide på Ynetnews.com)

Flere tusen deltok da den kjente terroristen og morderen Samir Kuntar ble begravet i Libanons hovedstad Beirut mandag, ifølge Ynetnews.com.

I prosesjonen bak kisten hans ble det ropt taktfast: ”Død over Israel.” Kisten var innrullet i Hizbollahs flagg.

– Den israelske fienden skal komme til å angre på henrettelsen av Samir Kuntar, sa Hizbollahs avdelingsleder for utenlandske relasjoner, Omar al-Mussawi, under begravelsen.

 

Varslet hevnaksjon

– Samir Kuntar var skapt for Palestina og han døde som en martyr for Palestina, sa lederen for Hizbollahs styringsråd, Hashim Safi Al Din.

– Dersom israelerne tror at de nå har gjort opp ved å henrette Kuntar, tar de feil. De vet at alt de gjør vil kreve nye oppgjør, fortsatte Al Din, som kalte angrepet for ”dumhet”.

– Bare dager skiller oss fra den israelske fienden, varslet han.

Truslene kommer etter at det dagen før ble avfyrt tre raketter fra Hizbollah-dominerte områder i Sør-Libanon mot Israel, angrep som ble besvart av det israelske artilleriet.

Blant de mange deltakerne i begravelsen var ikke bare en rekke høytstående Hizbollah-krigere, men også libanesiske politikere og ledere fra det palestinske samfunnet i Libanon. Libanons statsminister Tammam Salam skal personlig ha ringt både Kuntars familie og Hizbollah-ledelsen for å kondolere.

 

Nasrallah: – Vi har rett til å besvare angrepet

Senere mandag kveld dukket Hizbollahs øverste leder Hassan Nasrallah opp på tv-skjermen på den libanesiske kanalen Naharnet og holdt en direktesendt tale, ifølge Jerusalem Post. Der bekreftet han truslene som ble framført i begravelsen. Hizbollah er ”ikke i tvil om at det var Israel som sto bak angrepet”, sa han, og erklærte at de ”har rett til å besvare, og kommer til å gjøre det”.

 

Drepte barn og far, planla nye angrep

Samir Kuntar jobbet den senere tiden sammen med Iran og Hizbollah om å planlegge terrorangrep mot Israel. Tidligere har han sonet 29 år i israelsk fengsel etter å ha vært med på å drepe fire israelere, deriblant en sivil familiefar og ei fire år gammel jente, i 1979.

Sammen med åtte andre personer ble han drept i et luftangrep utenfor Damaskus i Syria lørdag 19. desember.

Israelske forsvarskilder har uttrykt at de ønsker velkommen drapet på Kuntar, men de har ikke kommentert hvem som sto bak luftangrepet. Den syriske opprørsgruppen Free Syrian Army har tatt på seg ansvaret for angrepet, men mange arabiske medier melder likevel at Israel sto bak. Biter av israelske raketter skal være funnet på åstedet, ifølge den syriske avisen As-Safir.

Forrige artikkelDette er terroristene
Neste artikkelForvirring er født i Betlehem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/