Høy beredskap i nord etter rakettangrep

Etter at tre raketter ble avfyrt mot Israel fra Libanon søndag ettermiddag, er beredskapen høy i Nord-Israel.

Rakettalarmen gikk i den nord-israelske byen Nahariya søndag ettermiddag. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Rakettalarmen gikk i den nord-israelske byen Nahariya søndag ettermiddag. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Bomberommene er åpnet i Nahariya-distriktet i Nord-Israel, og FN-styrkene ved Libanon-grensen har trappet opp patruljeringen, ifølge Times of Israel.

Minst tre raketter ble avfyrt mot Israel fra Libanon søndag ettermiddag. To av rakettene slo ned i nærheten av byen Shlomi nær Libanon-grensen, mens den tredje landet i havet. Det er ikke meldt om skader. Rakettalarmen gikk flere steder i nærheten, blant annet i kystbyen Nahariya. En libanesisk kilde sier til AFP at det var Katyusha-raketter som ble brukt.

Angrepene fikk ordførerne i Nahariya og de omkringliggende småbyene til å beordre åpning av de offentlige bomberommene i distriktet.

Libanesiske medier melder at det var den palestinske terrororganisasjonen PFLP som sto bak rakettangrepene, skriver Ha’aretz.

FNs UNIFIL-styrke, som overvåker grenseområdet mellom Libanon og Israel, har økt mannskapet og trappet opp patruljevirksomheten etter rakettangrepene. I en pressemelding omtaler de angrepene som ”et alvorlig brudd på FNs sikkerhetsråds resolusjon 1701, som klart har til hensikt å undergrave stabiliteten i området”.

 

Israel besvarte rakettene

Etter rakettangrepene gikk det israelske forsvaret til artilleriangrep mot militære mål på den libanesiske siden av grensen.

”IDF holder den libanesiske hæren fullt ut ansvarlig for det som skjer på deres territorium, og vil fortsette å handle for å stanse et hvert forsøk på skade staten Israels uavhengighet og Israels borgeres sikkerhet”, skriver det israelske forsvaret i en pressemelding.

Et libanesisk nyhetsnettsted rapporterte tidligere om israelsk luftangrep over Sør-Libanon. Det israelske forsvaret har ikke bekreftet at luftvåpenet har vært i aksjon.

 

Syrisk gruppe tok på seg ansvaret for luftangrep

Nord-Israel har vært forberedt på muligheten for angrep fra Hizbollah etter at en terrorist tilknyttet organisasjonen ble drept i et luftangrep lørdag. En rekke arabiske medier meldte i helgen at Israel sto bak dette luftangrepet. Nå har den syriske opprørsgruppen Free Syrian Army tatt på seg ansvaret for luftangrepet der Hizbollah-terroristen Samir Kuntar ble drept. Free Syrian Army er en av opposisjonsgruppene i borgerkrigen i Syria, der Hizbollah kjemper på Assad-regimets side. Israelske myndigheter har ikke kommentert hvem som sto bak angrepet mot Kuntar.

Forrige artikkelInnenriksminister Silvan Shalom går av
Neste artikkelAvverget knivangrep i Hebron og Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/