Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Avverget knivangrep i Hebron og Jerusalem

Åstedet for knivangrepet i Ra'anana lørdag. (Foto: Magen David Adom / Twitter)
Åstedet for knivangrepet i Ra'anana lørdag. (Foto: Magen David Adom / Twitter)
To mulige knivangrep ble avverget mandag ettermiddag. I helgen ble tre israelere skadet i knivangrep i Sentral-Israel.

En palestinsk kvinne bevæpnet med kniv ble pågrepet ved en kontrollpost i Hebron mandag ettermiddag, ifølge Times of Israel.

Kniven ble oppdaget i sikkerhetskontrollen, og hun adlød ordre om å slippe tak i våpenet, ifølge det israelske forsvaret.

Ei 16 år gammel palestinsk jente ble pågrepet av israelsk politi ved inngangen til det jødiske kvarteret i Gamlebyen i Jerusalem senere mandag ettermiddag, ifølge Jerusalem Post. Hun var bevæpnet med kniv da hun ble stanset av politiet på grunn av mistenkelig oppførsel.

– Hvis hun hadde trukket kniven og angrepet, kunne hun på kort tid ha skadet en god del mennesker i Gamlebyen, sier politiets talsmann Micky Rosenfeld.

Også søndag forsøkte en palestiner å angripe israelske sikkerhetsstyrker ved en kontrollpost i Hebron. Angriperen ble skutt av sikkerhetsstyrkene da han forsøkte å knivstikke dem, ifølge Jerusalem Post. Gjerningsmannen ble skadet og fraktet til sykehus for behandling.

I landsbyen Beit Sahour utenfor Betlehem ble en turist knivstukket og lettere skadet. I det tilfellet dreiet det seg imidlertid ikke om et terrorangrep, men om en voldelig reaksjon på en pengekrangel.

 

Tre skadet i Sentral-Israel

Lørdag gikk en terrorist til angrep mot tre sivile israelere i den sentral-israelske byen Ra’anana like nord for Tel Aviv. Angriperen var en 20 år gammel palestinsk mann fra en landsby utenfor Nablus på Vestbredden. Ifølge politiet oppholdt han seg ulovlig på den israelske siden av den grønne linjen. Han knivstakk en mann og en kvinne i 40-årene og en kvinne i 60-årene ute på gaten. Den knivstukne mannen ble alvorlig skadet, men tilstanden hans stabiliserte seg etter at han kom på sykehus.

I tillegg forteller en kvinne at terroristen brøt seg inn i leiligheten hennes og forsøkte å knivstikke henne, men at hun klarte å overmanne ham og jage ham ut.

Politiet pågrep ham etter at han kastet fra seg kniven og forsøkte å løpe fra dem.

Dette er andre gang den ellers rolige småbyen utsettes for terror i høst.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart