Avverget knivangrep i Hebron og Jerusalem

To mulige knivangrep ble avverget mandag ettermiddag. I helgen ble tre israelere skadet i knivangrep i Sentral-Israel.

Åstedet for knivangrepet i Ra'anana lørdag. (Foto: Magen David Adom / Twitter)
Åstedet for knivangrepet i Ra'anana lørdag. (Foto: Magen David Adom / Twitter)

En palestinsk kvinne bevæpnet med kniv ble pågrepet ved en kontrollpost i Hebron mandag ettermiddag, ifølge Times of Israel.

Kniven ble oppdaget i sikkerhetskontrollen, og hun adlød ordre om å slippe tak i våpenet, ifølge det israelske forsvaret.

Ei 16 år gammel palestinsk jente ble pågrepet av israelsk politi ved inngangen til det jødiske kvarteret i Gamlebyen i Jerusalem senere mandag ettermiddag, ifølge Jerusalem Post. Hun var bevæpnet med kniv da hun ble stanset av politiet på grunn av mistenkelig oppførsel.

– Hvis hun hadde trukket kniven og angrepet, kunne hun på kort tid ha skadet en god del mennesker i Gamlebyen, sier politiets talsmann Micky Rosenfeld.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Også søndag forsøkte en palestiner å angripe israelske sikkerhetsstyrker ved en kontrollpost i Hebron. Angriperen ble skutt av sikkerhetsstyrkene da han forsøkte å knivstikke dem, ifølge Jerusalem Post. Gjerningsmannen ble skadet og fraktet til sykehus for behandling.

I landsbyen Beit Sahour utenfor Betlehem ble en turist knivstukket og lettere skadet. I det tilfellet dreiet det seg imidlertid ikke om et terrorangrep, men om en voldelig reaksjon på en pengekrangel.

 

Tre skadet i Sentral-Israel

Lørdag gikk en terrorist til angrep mot tre sivile israelere i den sentral-israelske byen Ra’anana like nord for Tel Aviv. Angriperen var en 20 år gammel palestinsk mann fra en landsby utenfor Nablus på Vestbredden. Ifølge politiet oppholdt han seg ulovlig på den israelske siden av den grønne linjen. Han knivstakk en mann og en kvinne i 40-årene og en kvinne i 60-årene ute på gaten. Den knivstukne mannen ble alvorlig skadet, men tilstanden hans stabiliserte seg etter at han kom på sykehus.

I tillegg forteller en kvinne at terroristen brøt seg inn i leiligheten hennes og forsøkte å knivstikke henne, men at hun klarte å overmanne ham og jage ham ut.

Politiet pågrep ham etter at han kastet fra seg kniven og forsøkte å løpe fra dem.

Dette er andre gang den ellers rolige småbyen utsettes for terror i høst.

Forrige artikkelHøy beredskap i nord etter rakettangrep
Neste artikkelDette er terroristene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -