To drept og en skadet i knivangrep ved Jaffa-porten

Åstedet for knivangrepet i Jerusalem onsdag 23. desember. (Foto: United Hatzolah)
Åstedet for knivangrepet i Jerusalem onsdag 23. desember. (Foto: United Hatzolah)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

To palestinske terrorister gikk til knivangrep onsdag ettermiddag klokken 12.30. Angrepet skjedde omtrent hundre meter fra Jaffa-porten, langs bymuren utenfor Gamlebyen i Jerusalem. De knivstakk tre israelske menn, ifølge Ha’aretz, Times of Israel og Jerusalem Post.

Ofer Ben-Ari (46) fra Jerusalem ble kritisk skadet etter at han i tillegg til knivstikkingen ble feilaktig truffet av skudd fra israelsk grensepoliti som forsøkte å stanse angriperne. Han døde på sykehus av skadene senere samme dag.

Reuven Biermacher var rabbiner ved en yeshiva-skole (jødisk bibelskole) i Gamlebyen. Også han ble kritisk skadet i angrepet og døde onsdag kveld. ”Han hadde brukt formiddagen på å undervise i Torahen, og ble myrdet på vei ut av Gamlebyen”, skrev skolens rektor Steven Burg på Facebook.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det tredje offeret er også en israelsk mann, men han er ikke navngitt. Han er i live, men tilstanden hans beskrives onsdag kveld som alvorlig.

To grensepolitikvinner som befant seg i nærheten skjøt og drepte begge angriperne før de rakk å skade enda flere.

De to terroristene var palestinske menn på 21 år fra flyktningleiren Kalandiya på Vestbredden, ifølge palestinske medier. Begge har tidligere vært arrestert for ordensforstyrrelser og opptøyer, sier kilder som kjente gjerningsmennene.

Her kan du lese en øyenvitneskildring fra åstedet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag