Anspent ved Libanon-grensen

IDF ruster opp i grenseområdet mot Libanon, og Israel advarer om at eventuelle angrep vil bli kraftig besvart. Hizbollah har varslet nært forestående angrep mot Israel.
Plakat av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Illustrasjonsfoto: Flickr.com / CC)
Plakat av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Illustrasjonsfoto: Flickr.com / CC)

Tirsdag rapporterte Times of Israel at det israelske forsvaret har begynt å sette opp betongbarrierer på utsatte steder langs veistrekningen ved grensen mot Libanon. IDF skal gradvis ha forsterket sitt nærvær i nordområdet de siste månedene, en utvikling som nå fortsetter i lys av nye trusler om nært forestående angrep fra Hizbollah.

Samme dag uttalte statsminister Benjamin Netanyahu i en tale at ”våre fiender skal vite at vi vil gjengjelde kraftig ethvert angrep mot oss”, ifølge Jerusalem Post.

Mandag sendte også Israels forsvarssjef Gadi Eisenkot et klart budskap til Hizbollah, i en tale der han kommenterte trusselbildet i nord.

– I møte med truslene vi har hørt fra nord, er vi klare for enhver utfordring, til og med på tvers av grensene. Og som vi tidligere har bevist, vet vi hvordan vi skal finne dem som ønsker oss vondt. Våre fiender vet at dersom de forsøker å rokke ved Israels sikkerhet, vil de stå overfor harde konsekvenser, sa Eisenkot i en tale under en seremoni i Gelilot militærbase utenfor Tel Aviv.

 

Nasrallah truet Israel på tv

Truslene Eisenkot siktet til oppfattes å være en tv-sendt tale av Hizbollah-leder Hassan Nasrallah dagen før. I talen, som ble holdt søndag, varslet Nasrallah hevnangrep etter at terroristen Samir Kuntar og åtte andre personer ble drept i et luftangrep utenfor Damaskus en uke tidligere.

– Det er uunngåelig at hevnen vil komme, sa Nasrallah ifølge Times of Israel.

– Israelerne er bekymret, og de bør være bekymret langs grensen, inne i Israel og utenfor Israel. Israelerne gjemmer seg som rotter langs grensen, raljerte han i talen.

– Nå er det opp til ”motstandskrigerne” å komme med sin respons, sa han.

– Vi frykter ikke for noen gjengjeldelser eller trusler, og vi kan ikke tolerere at blodet til våre jihad-brødre og søstre blir utøst noe sted i verden, sa han også.

 

Hyllet terrormorder

I talen lovpriste Nasrallah den pågående palestinske terrorbølgen mot Israel, og hyllet avdøde Samir Kuntar. Kuntar var i 1979 med på å drepe flere familiemedlemmer i en israelsk småbarnsfamilie. Da han ble drept, skal han ha vært engasjert i planlegging av nye angrep mot Israel i samarbeid med Hizbollah og Iran. Israelske myndigheter har ikke kommentert hvem som sto bak luftangrepet der terroristen ble drept, men de har ønsket angrepet mot ham velkommen. Hizbollah holder Israel ansvarlige, og talsmenn for den libanesiske terrororganisasjonen var raskt ute med de første truslene mot sin jødiske nabo i sør.

 

Rykter om luftangrep mot våpenforsendelse

Det kommer jevnlig rapporter om at Israel skal ha utført luftangrep mot Hizbollah-mål i Syria og Libanon. Israel kommenterer generelt ikke slike meldinger direkte. I helgen skal det ifølge syriske medier ha blitt utført et nytt slikt angrep, denne gangen mot en våpenforsendelse med avanserte russiske missiler som var på vei til Hizbollah.

Utenriksdepartementets direktør Dore Gold gikk langt i å bekrefte angrepet da han mandag sa til den saudiarabiske avisen Elaph at Israel ikke vil tillate ”at avanserte russiske antiluftskyts blir overført til Libanon”. Etter intervjuet har utenriksdepartementet sendt ut en pressemelding der de benekter at uttalelsen var en innrømmelse av det konkrete angivelige angrepet i helgen.

”I intervjuet med den saudiarabiske avisen gjorde Dori Gold det klart at Israel ikke vil tillate overføringer til Hizbollah av våpen som endrer situasjonen, og at Israel ikke vil la seg bli beskutt fra Syria”, heter det i pressemeldingen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise