Terrorbølgen har krevd sitt 25. drapsoffer

Genadi Kaufman (40) døde av skadene tre uker etter at han ble knivstukket ved Patriarkenes grav i Hebron.
Genadi Kaufman (40) døde onsdag 30. desember av skadene han fikk i et knivangrep 7. desember. (Foto: Privat via Times of Israel)
Genadi Kaufman (40) døde onsdag 30. desember av skadene han fikk i et knivangrep 7. desember. (Foto: Privat via Times of Israel)

Genadi Kaufman døde onsdag morgen på Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem, ifølge Times of Israel. Kaufman ble kritisk skadet i et knivangrep ved den jødiske helligdommen Patriarkenes grav i Hebron 7. desember. Han fikk flere knivstikk i brystet og ble lagt i respirator på sykehuset. Tilstanden hans stabiliserte seg for en tid, men tre uker senere tapte han kampen mot skadene. Den 40 år gamle israeleren etterlater seg to barn. Han bodde i den jødiske bosetningen Kiryat Arba i nærheten av Hebron.

Kaufman er det 25. dødsofferet i bølgen av palestinske terrorangrep mot israelere som har pågått siden 13. september. Det er begått 99 knivangrep, 35 skyteangrep og 21 bilangrep. 258 ofre er skadet, 23 av dem alvorlig.

En rekke angrep er begått i Hebron, og Patriarkenes grav er ett av de mest utsatte stedene. Israels statsminister Benjamin Netanyahu kommenterte onsdag Kaufmans død slik:

– Genadi var gartner ved Patriarkenes grav. Han ble knivstukket i et morderisk angrep for noen uker siden. Dessverre ble han ikke frisk igjen. Også denne morgenen vil jeg si til alle som vil rykke opp våre røtter fra Patriarkenes grav: Bortsett fra i noen få år i det forrige århundret har vi vært der i nesten 4.000 år. Vi vil forbli der for alltid. Dere kan ikke overvinne oss.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise