Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

99,56 % av selvmordsangrep var muslimske ekstremister

Predikant i moské i Gaza viser fram bombebelte og oppfordrer til selvmordsaksjoner mot israelere. (Foto: Skjermdump fra MEMRI / YouTube)
Predikant i moské i Gaza viser fram bombebelte og oppfordrer til selvmordsaksjoner mot israelere. (Foto: Skjermdump fra MEMRI / YouTube)
Se hvilke to selvmordsterrorister i 2015 som ikke var inspirert av voldelig islamisme.

Institute for National Security Studies ved Tel Aviv University har publisert sin selvmordsangrepstatistikk for 2015. Det eneste gledelige i statistikken er kanskje nedgangen fra 592 selvmordsangrep i 2014 til 452 i 2015. Samtidig påpeker journalist Avi Issacharoff i Times of Israel at antallet selvmordsterrorangrep i 2013 var nede på 382.

Yoram Schweitzer, som er ansvarlig for rapporten, forklarer at de undersøker alle rapporter om selvmordsangrep nøye, og tar dem bare med i tallene dersom de kan bekreftes av ulike kilder. I statistikken inngår kun tilfeller hvor selvmordsterroristen har tatt med seg eksplosiver på kroppen eller i en mobil plattform [f. eks. kjøretøy] og går en sikker død i møte ved å gjennomføre sitt angrep. Ulike skyte- og knivangrep blir ikke regnet med.

Her er tallene i kortform:

4.370 mennesker ble drept i selvmordsangrep i 2015, sammenlignet med 4.400 i 2014. (De færre angrepene i 2015 har vært mer dødelige.)

735 selvmordsangripere deltok i angrepene i 2015, mot 937 i 2014.

I Midtøsten har nedgangen i selvmordsangrep vært størst, først og fremst på grunn av en dramatisk nedgang i slike angrep i Irak og Afghanistan. Det har vært en stor økning i antall selvmordsangrep i Afrika fra 2014 (32 angrep) til 2015 (122 angrep). 96 av angrepene fant sted i Nigeria.

Islamsk Stat stod bak 174 av de 452 selvmordsangrepene, anslår Schweitzer og hans kollegaer. IS har tatt på seg ansvaret for 75. 74 blir knyttet til IS i Irak og 25 til IS i Syria. Grupper som ønsker å være alliert med IS står bak minst 134 selvmordsangrep. Til sammenligning har Al-Nusra Fronten tatt på seg ansvaret for fire selvmordsangrep.

Ingen palestinske selvmordsangrep ble gjennomført i 2015. Det betyr ikke at det ikke var forsøk, men de ble stanset av palestinske og/ eller israelske sikkerhetsstyrker.

Issacharoff skriver: «Vi kan selvsagt ikke unngå å nevne det religiøse elementet som den viktigste faktoren som motiverer selvmordsterrorister i verden. Her er den mest dramatiske statistikken: 450 av 452 selvmordsterrorangrep i 2015 ble gjennomført av muslimske ekstremister. Ett av de to andre angrepene ble gjennomført av kurdisk undergrunnsstyrke. Det andre ble gjennomført av en kvinne som støttet en venstreorientert gruppe i Tyrkia.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart