Se den rørende historien om Hananel som overlevde et knivangrep

Kortfilmen er håndplukket og anbefalt av de ansatte i filmdelingstjenesten Vimeo.

Skjermdump fra filmen
Skjermdump fra filmen "Vitals".

Hananel David (25) var lastebilsjåfør. En tidlig morgen ble han knivstukket i nakken av en 18 år gammel palestinsk terrorist.

Dagen før hadde Hananel lært på ambulansesjåfør-kurset hvordan han skulle behandle knivstikk-skader. Til syvende sist var det hellet som reddet ham – kniven var bare millimeter fra hovedpulsåren i nakken. “Mirakel fra himmelen”, rapporterte den israelske tv-journalisten.

Hananel la seg ikke ned i fortvilelse. Han fullførte ambulansesjåfør-kurset og nå bruker han livet han fikk til å redde livet til andre.

– Mens volden fortsetter å herje i Midtøsten og andre steder av verden, håper jeg folk kan vende oppmerksomheten mot hjelperne som risikerer sitt liv og setter andres liv foran sitt eget. I stedet for å fokusere på hatet, tror jeg det er denne uselviske godheten vi trenger å fokusere på å spre for å begynne å helbrede denne verden, skriver produsentene av videoen på Vimeo.

SE og DEL den rørende filmen!

Forrige artikkelHar du installert MIFFs mobil-app?
Neste artikkelDeri blir innenriksminister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.