Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hamas-celle planla skyteangrep langs motorvei

Disse fire er arrestert for å ha planlagt skyteangrep mot israelere. (Foto: Shin Bet)
Disse fire er arrestert for å ha planlagt skyteangrep mot israelere. (Foto: Shin Bet)
Fire Hamas-medlemmer arrestert for å ha planlagt å skyte på israelske biler langs en trafikkert motorvei.

Søndag ble det offentliggjort at de fire mennene på bildet ble arrestert i november 2015, ifølge Ynetnews.com. De ble pågrepet av det israelske forsvaret og etterretningstjenesten Shin Bet. Ifølge Shin Bet utgjør mennene en terrorcelle for Hamas i Hebron. De planla et skyteangrep langs Highway 35, en trafikkert vei som går fra Ashkelon i Sør-Israel til Hebron på Vestbredden.

Terrorcellens leder skal være Muhammad-Ali Kawasme (38). Han er broren til Hussam Kawasme, terroristen som var hjernen bak kidnappingen og drapene på tre israelske tenåringsgutter i juni 2014.

To av de arresterte har innrømmet å ha kjørt flere turer langs veistrekningen for å peile ut det best mulige åstedet for et angrep. Gruppen hadde kjøpt inn et M16 maskingevær og en pistol. Kawasme hadde gjort avtale med medskyldige som skulle stå klare med en stjålet bil som terroristene kunne bruke til å flykte fra åstedet etter angrepet.

De fire er nå tiltalt av en militærdomstol for blant annet å ha planlagt overlagt drap og være medlemmer av en Hamas-terrorcelle. De blir sittende i varetekt mens saken pågår.

Torsdag i forrige uke ble det kjent at sikkerhetsstyrkene også har arrestert seks andre Hamas-medlemmer, som skal ha planlagt å kidnappe og drepe en israeler på lignende måte som ved trippeldrapet på tre tenåringer i 2014.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart