Hamas-celle planla skyteangrep langs motorvei

Fire Hamas-medlemmer arrestert for å ha planlagt å skyte på israelske biler langs en trafikkert motorvei.

Disse fire er arrestert for å ha planlagt skyteangrep mot israelere. (Foto: Shin Bet)
Disse fire er arrestert for å ha planlagt skyteangrep mot israelere. (Foto: Shin Bet)

Søndag ble det offentliggjort at de fire mennene på bildet ble arrestert i november 2015, ifølge Ynetnews.com. De ble pågrepet av det israelske forsvaret og etterretningstjenesten Shin Bet. Ifølge Shin Bet utgjør mennene en terrorcelle for Hamas i Hebron. De planla et skyteangrep langs Highway 35, en trafikkert vei som går fra Ashkelon i Sør-Israel til Hebron på Vestbredden.

Terrorcellens leder skal være Muhammad-Ali Kawasme (38). Han er broren til Hussam Kawasme, terroristen som var hjernen bak kidnappingen og drapene på tre israelske tenåringsgutter i juni 2014.

To av de arresterte har innrømmet å ha kjørt flere turer langs veistrekningen for å peile ut det best mulige åstedet for et angrep. Gruppen hadde kjøpt inn et M16 maskingevær og en pistol. Kawasme hadde gjort avtale med medskyldige som skulle stå klare med en stjålet bil som terroristene kunne bruke til å flykte fra åstedet etter angrepet.

De fire er nå tiltalt av en militærdomstol for blant annet å ha planlagt overlagt drap og være medlemmer av en Hamas-terrorcelle. De blir sittende i varetekt mens saken pågår.

Torsdag i forrige uke ble det kjent at sikkerhetsstyrkene også har arrestert seks andre Hamas-medlemmer, som skal ha planlagt å kidnappe og drepe en israeler på lignende måte som ved trippeldrapet på tre tenåringer i 2014.

Forrige artikkel– Ikke sannsynlig at B’Tselem-brann var påsatt
Neste artikkelÅrsmøte i MIFF Bodø og omegn
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/