To knivangrep torsdag

En offiser i det israelske forsvaret ble knivstukket utenfor Nablus torsdag kveld.

Åstedet for et knivangrep i Gush Etzion torsdag 7. januar. (Foto: Gush Etzion kommune)
Åstedet for et knivangrep i Gush Etzion torsdag 7. januar. (Foto: Gush Etzion kommune)

Et israelsk militærkjøretøy ble forsøkt angrepet ved Ebal-fjellet utenfor Nablus på Vestbredden torsdag 14. januar, opplyser det israelske forsvaret ifølge Times of Israel. Da soldatene gikk ut av bilen, trakk en palestinsk mann kniv og angrep en israelsk offiser. Offeret slapp fra angrepet med lettere skader. Gjerningsmannen ble skutt og drept av de israelske styrkene. Dette var dagens andre knivangrep mot israelske soldater på Vestbredden.

Tidligere på dagen forsøkte en palestinsk mann å knivstikke en soldat ved avkjørselen til Beit Einun, nord for Hebron. Angriperen ble skutt og drept av andre soldater på stedet før han rakk å skade noen.

På samme sted ble to palestinske angripere skutt og drept tirsdag 12. januar. Angriperne var 17 og 23 år gamle. De kom kjørende i bil og stanset nær en gruppe israelske soldater. Den ene av dem gikk ut av bilen med kniv. Soldatene skjøt og drepte både knivbæreren og sjåføren før de rakk å skade noen, ifølge Jerusalem Post.

Lørdag 9. januar gikk to palestinere til angrep mot israelske soldater i nærheten av bosetningen Bekaot i Jordan-dalen, ifølge Times of Israel. Angriperne var 23 og 38 år gamle og kom fra landsbyer på Vestbredden. De ble skutt og drept av israelske styrker før de rakk å skade noen.

Torsdag 7. januar gikk fire palestinere til knivangrep. Tre av dem angrep samtidig ved trafikk-knutepunktet Gush Etzion-krysset. Den fjerde gikk til angrep mot en gruppe soldater ved Beit Einun utenfor Hebron. Begge åstedene har vært belastet med mange angrep under den senere tidens terrorbølge. Alle fire gjerningsmennene ble skutt og drept før de rakk å skade noen.

Også i dagene før dette ble det begått flere terrorangrep mot israelere.

Israelske sikkerhetsstyrker avslører og hindrer stadig planer om nye angrep.

Siden terrorbølgen startet 13. september 2015, har 28 terrorofre blitt drept og 281 skadet, 25 av dem alvorlig. Det er blitt begått 106 knivangrep, 38 skyteangrep og 22 påkjørsler med bil.

Forrige artikkelNetanyahu slår tilbake mot «voldsomme» anklager fra Sveriges utenriksminister
Neste artikkelNetanyahu fortsetter som partileder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/