To knivangrep torsdag

En offiser i det israelske forsvaret ble knivstukket utenfor Nablus torsdag kveld.
Åstedet for et knivangrep i Gush Etzion torsdag 7. januar. (Foto: Gush Etzion kommune)
Åstedet for et knivangrep i Gush Etzion torsdag 7. januar. (Foto: Gush Etzion kommune)

Et israelsk militærkjøretøy ble forsøkt angrepet ved Ebal-fjellet utenfor Nablus på Vestbredden torsdag 14. januar, opplyser det israelske forsvaret ifølge Times of Israel. Da soldatene gikk ut av bilen, trahttp://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Terrorist-shot-in-attempted-stabbing-attack-near-Hebron-441235kk en palestinsk mann kniv og angrep en israelsk offiser. Offeret slapp fra angrepet med lettere skader. Gjerningsmannen ble skutt og drept av de israelske styrkene. Dette var dagens andre knivangrep mot israelske soldater på Vestbredden.

Tidligere på dagen forsøkte en palestinsk mann å knivstikke en soldat ved avkjørselen til Beit Einun, nord for Hebron. Angriperen ble skutt og drept av andre soldater på stedet før han rakk å skade noen.

På samme sted ble to palestinske angripere skutt og drept tirsdag 12. januar. Angriperne var 17 og 23 år gamle. De kom kjørende i bil og stanset nær en gruppe israelske soldater. Den ene av dem gikk ut av bilen med kniv. Soldatene skjøt og drepte både knivbæreren og sjåføren før de rakk å skade noen, ifølge Jerusalem Post.

Lørdag 9. januar gikk to palestinere til angrep mot israelske soldater i nærheten av bosetningen Bekaot i Jordan-dalen, ifølge Times of Israel. Angriperne var 23 og 38 år gamle og kom fra landsbyer på Vestbredden. De ble skutt og drept av israelske styrker før de rakk å skade noen.

Torsdag 7. januar gikk fire palestinere til knivangrep. Tre av dem angrep samtidig ved trafikk-knutepunktet Gush Etzion-krysset. Den fjerde gikk til angrep mot en gruppe soldater ved Beit Einun utenfor Hebron. Begge åstedene har vært belastet med mange angrep under den senere tidens terrorbølge. Alle fire gjerningsmennene ble skutt og drept før de rakk å skade noen.

Også i dagene før dette ble det begått flere terrorangrep mot israelere.

Israelske sikkerhetsstyrker avslører og hindrer stadig planer om nye angrep.

Siden terrorbølgen startet 13. september 2015, har 28 terrorofre blitt drept og 281 skadet, 25 av dem alvorlig. Det er blitt begått 106 knivangrep, 38 skyteangrep og 22 påkjørsler med bil.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise