15 år gammel palestiner arrestert for terrordrap

Etter to dagers intens jakt har israelske sikkerhetsstyrker klart å pågripe den palestinske barneterroristen. Han tok fra familien Meir (bildet) det kjæreste de hadde.

Seksbarnsmoren Dafna Meir ble drept ved inngangen til sin egen bolig. Her er mannen og tre av barna under begravelsen. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)
Seksbarnsmoren Dafna Meir ble drept ved inngangen til sin egen bolig. Her er mannen og tre av barna under begravelsen. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det var søndag kveld at den 38 år gamle kvinnen Dafna Meir ble drept i et grufullt knivangrep i sitt eget hjem i den jødiske landsbyen Otniel på Vestbredden.

Den israelske nettavisen Ynet melder at terroristen heter Morad Adais og er 15 år gammel. Andre kilder opplyser at han er 16 år gammel.

Vitner har beskrevet grufulle scener på åstedet. Dafna Meir skal ha holdt på med å male en dørkarm da Adais angrep henne bakfra og hogg kniven inn i hodet hennes. Hennes eldste datter Renana var til stede og ropte på hjelp.

Skrikene hennes førte til at Adais la på sprang fra stedet og dermed unngikk de tre barna å bli angrepet.

Ynet skriver at drapsmannen ble pågrepet tirsdag morgen hjemme i landsbyen Yatta av IDF-soldater fra elitestyrken Duvdevan.

Han skal ha innrømmet ugjerningen.

I likhet med de fleste andre terroristene som siden september i fjor har angrepet israelere i løpet av den pågående terrorkampanjen, skal Adais ha utført angrepet alene.

Han hadde ikke noe kriminelt rulleblad, noe som gjorde det svært vanskelig for sikkerhetsstyrkene å ha kjennskap til planene hans på forhånd.

Ifølge Times of Israel skal Adais ha skjult seg i den palestina-arabiske landsbyen Beit Amra, og at det var palestinske innbygger der som varslet sikkerhetsstyrkene om hans tilstedeværelse. Han ble arrestert uten motstand.

Den israelske nyhetsiden Walla gjengir fra et intervju faren til Adais har gitt til palestinske medier etter arrestasjonen av sønnen. Der erklærer faren at han er stolt over at sønnen utførte angrepet.

Forrige artikkelTrolig er enda et gigantisk gassfelt funnet utenfor Israels kyst
Neste artikkelNRK1 (TV) sender program fra Israel onsdag 20. januar
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.