Terrorcelle fra Hizbollah avslørt på Vestbredden

Disse fem er arrestert for deltakelse i en terrorcelle underlagt Hizbollah på Vestbredden. (Foto: Shin Bet)
Disse fem er arrestert for deltakelse i en terrorcelle underlagt Hizbollah på Vestbredden. (Foto: Shin Bet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fem palestinere på Vestbredden er arrestert under mistanke om medlemskap i en terrorcelle fra Hizbollah, melder blant andre Times of Israel og Jerusalem Post. Terrorcellens leder skal ha blitt rekruttert via sosiale medier på internett av Jawad Nasrallah, sønn av den libanesiske terrororganisasjonens øverste leder, Hassan Nasrallah. Lederen var en 32 år gammel mann fra Tulkarem. Han skal ha fått opplæring fra Jawad Nasrallah i hvordan han skulle gå fram for å rekruttere flere, og på den måten ha rekruttert de fire andre cellemedlemmene. De kommer også fra Tulkarem. Tre av dem er 19 år gamle og den fjerde er 28 år gammel. De skal ha fått tilsendt 5.000 amerikanske dollar til innkjøp av våpen og annet utstyr til planlagte terroraksjoner.

To av de arresterte hadde kjøpt inn skytevåpen som de planla å bruke i et angrep mot israelske soldater i nærområdet. Terrorcellen hadde også mottatt ordre om å utføre selvmordsbombeangrep.

Etterretningstjenesten Shin Bet bemerker i en pressemelding at det er svært uvanlig å oppdage slik Hizbollah-aktivitet på Vestbredden, da Hizbollahs angrepsforsøk den senere tiden ellers har kommet fra Sør-Libanon mot Nord-Israel.

De fem mistenkte ble arrestert av israelske sikkerhetsstyrker fra hæren, politiet og Shin Bet. De vil bli tiltalt for en militærdomstol i Samaria.

– Hizbollah forsøker å koble seg på bølgen av terrorisme som har skyllet over Israel den siste tiden. De arbeider med iver for å helle bensin på bålet og utnytter det palestinske folket ved å friste unge mennesker til å utføre terrorangrep på deres ordre mot betaling, heter det i pressemeldingen fra Shin Bet, ifølge Israel Hayom.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag