Palestiner skjøt mot israelske soldater i Jenin

Israelske soldater ble beskutt i flyktningleiren Jenin mandag morgen. Dette er ett av en rekke angrep mot israelere de siste dagene.
Ifølge israelsk etterretning ble dette skytevåpenet brukt i et angrep mot israelske soldater utenfor Tulkarem 20. januar. (Foto: Shin Bet)
Ifølge israelsk etterretning ble dette skytevåpenet brukt i et angrep mot israelske soldater utenfor Tulkarem 20. januar. (Foto: Shin Bet)

Israelske soldater gikk mandag morgen inn i flyktningleiren Jenin på Vestbredden. Der beslagla de rørbomber, et gevær og et lager av ammunisjon. Under operasjonen ble styrkene beskutt. Tre palestinere ble arrestert på stedet. Totalt ble åtte palestinere arrestert under ulike operasjoner på Vestbredden natt til mandag, ifølge Times of Israel.

Søndag kveld ble en sivil israelsk mann i 50-årene beskutt mens han kjørte langs en vei i nærheten av bosetningen Dolev på Vestbredden. Bilen hans ble truffet, men han klarte å komme seg unna uten å bli skadet.

Lørdag kveld forsøkte en palestinsk mann å angripe vakter fra det israelske grensepolitiet i bydelen Abu Dis i Øst-Jerusalem. Han bar med seg en bombe som var tiltenkt grensepolitiet, men bomben gikk av for tidlig, og gjerningsmannen ble selv drept i eksplosjonen.

Tidligere på dagen lørdag forsøkte en 13 år gammel palestinsk jente å knivstikke en sivil sikkerhetsvakt ved inngangen til bosetningen Anatot utenfor Jerusalem. Hun kom løpende med en kniv i hånden mot vakten, som skjøt og drepte henne i selvforsvar. En slektning av jenta sier til Channel 2 at hun var blitt inspirert til å utføre et angrep etter at hun så tv-sendte begravelser der hvordan drepte angripere ble hyllet som martyrer i store tv-overførte begravelser.

Onsdag i forrige uke ble en palestinsk mann arrestert ved en kontrollpost utenfor Hebron fordi han var bevæpnet med kniv. Ingen kom til skade under pågripelsen.

På morgenen samme dag ble en israelsk soldat lettere skadet da han og en gruppe andre soldater ble beskutt under en operasjon i nærheten av Tulkarem på Vestbredden. I helgen ble det kjent at israelske sikkerhetsstyrker har pågrepet tre palestinere som er mistenkte i saken: To av dem er innbyggere i Tulkarem, og de skal ha stått bak skyteangrepet. Den tredje arbeider i de palestinske selvstyremyndighetenes etterretningstjeneste. Han er mistenkt for å ha hjulpet gjerningsmennene med å skjule våpenet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise