Palestiner skjøt mot israelske soldater i Jenin

Israelske soldater ble beskutt i flyktningleiren Jenin mandag morgen. Dette er ett av en rekke angrep mot israelere de siste dagene.

Ifølge israelsk etterretning ble dette skytevåpenet brukt i et angrep mot israelske soldater utenfor Tulkarem 20. januar. (Foto: Shin Bet)
Ifølge israelsk etterretning ble dette skytevåpenet brukt i et angrep mot israelske soldater utenfor Tulkarem 20. januar. (Foto: Shin Bet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Israelske soldater gikk mandag morgen inn i flyktningleiren Jenin på Vestbredden. Der beslagla de rørbomber, et gevær og et lager av ammunisjon. Under operasjonen ble styrkene beskutt. Tre palestinere ble arrestert på stedet. Totalt ble åtte palestinere arrestert under ulike operasjoner på Vestbredden natt til mandag, ifølge Times of Israel.

Søndag kveld ble en sivil israelsk mann i 50-årene beskutt mens han kjørte langs en vei i nærheten av bosetningen Dolev på Vestbredden. Bilen hans ble truffet, men han klarte å komme seg unna uten å bli skadet.

Lørdag kveld forsøkte en palestinsk mann å angripe vakter fra det israelske grensepolitiet i bydelen Abu Dis i Øst-Jerusalem. Han bar med seg en bombe som var tiltenkt grensepolitiet, men bomben gikk av for tidlig, og gjerningsmannen ble selv drept i eksplosjonen.

Tidligere på dagen lørdag forsøkte en 13 år gammel palestinsk jente å knivstikke en sivil sikkerhetsvakt ved inngangen til bosetningen Anatot utenfor Jerusalem. Hun kom løpende med en kniv i hånden mot vakten, som skjøt og drepte henne i selvforsvar. En slektning av jenta sier til Channel 2 at hun var blitt inspirert til å utføre et angrep etter at hun så tv-sendte begravelser der hvordan drepte angripere ble hyllet som martyrer i store tv-overførte begravelser.

Onsdag i forrige uke ble en palestinsk mann arrestert ved en kontrollpost utenfor Hebron fordi han var bevæpnet med kniv. Ingen kom til skade under pågripelsen.

På morgenen samme dag ble en israelsk soldat lettere skadet da han og en gruppe andre soldater ble beskutt under en operasjon i nærheten av Tulkarem på Vestbredden. I helgen ble det kjent at israelske sikkerhetsstyrker har pågrepet tre palestinere som er mistenkte i saken: To av dem er innbyggere i Tulkarem, og de skal ha stått bak skyteangrepet. Den tredje arbeider i de palestinske selvstyremyndighetenes etterretningstjeneste. Han er mistenkt for å ha hjulpet gjerningsmennene med å skjule våpenet.

Forrige artikkelJan Benjamin Rødner i MIFF Drammen
Neste artikkelTo israelske kvinner knivstukket i terrorangrep mandag ettermiddag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/