Palestiner skjøt mot israelske soldater i Jenin

Israelske soldater ble beskutt i flyktningleiren Jenin mandag morgen. Dette er ett av en rekke angrep mot israelere de siste dagene.

Ifølge israelsk etterretning ble dette skytevåpenet brukt i et angrep mot israelske soldater utenfor Tulkarem 20. januar. (Foto: Shin Bet)
Ifølge israelsk etterretning ble dette skytevåpenet brukt i et angrep mot israelske soldater utenfor Tulkarem 20. januar. (Foto: Shin Bet)

Israelske soldater gikk mandag morgen inn i flyktningleiren Jenin på Vestbredden. Der beslagla de rørbomber, et gevær og et lager av ammunisjon. Under operasjonen ble styrkene beskutt. Tre palestinere ble arrestert på stedet. Totalt ble åtte palestinere arrestert under ulike operasjoner på Vestbredden natt til mandag, ifølge Times of Israel.

Søndag kveld ble en sivil israelsk mann i 50-årene beskutt mens han kjørte langs en vei i nærheten av bosetningen Dolev på Vestbredden. Bilen hans ble truffet, men han klarte å komme seg unna uten å bli skadet.

Lørdag kveld forsøkte en palestinsk mann å angripe vakter fra det israelske grensepolitiet i bydelen Abu Dis i Øst-Jerusalem. Han bar med seg en bombe som var tiltenkt grensepolitiet, men bomben gikk av for tidlig, og gjerningsmannen ble selv drept i eksplosjonen.

Tidligere på dagen lørdag forsøkte en 13 år gammel palestinsk jente å knivstikke en sivil sikkerhetsvakt ved inngangen til bosetningen Anatot utenfor Jerusalem. Hun kom løpende med en kniv i hånden mot vakten, som skjøt og drepte henne i selvforsvar. En slektning av jenta sier til Channel 2 at hun var blitt inspirert til å utføre et angrep etter at hun så tv-sendte begravelser der hvordan drepte angripere ble hyllet som martyrer i store tv-overførte begravelser.

Onsdag i forrige uke ble en palestinsk mann arrestert ved en kontrollpost utenfor Hebron fordi han var bevæpnet med kniv. Ingen kom til skade under pågripelsen.

På morgenen samme dag ble en israelsk soldat lettere skadet da han og en gruppe andre soldater ble beskutt under en operasjon i nærheten av Tulkarem på Vestbredden. I helgen ble det kjent at israelske sikkerhetsstyrker har pågrepet tre palestinere som er mistenkte i saken: To av dem er innbyggere i Tulkarem, og de skal ha stått bak skyteangrepet. Den tredje arbeider i de palestinske selvstyremyndighetenes etterretningstjeneste. Han er mistenkt for å ha hjulpet gjerningsmennene med å skjule våpenet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise