To israelske kvinner knivstukket i terrorangrep mandag ettermiddag

Shlomit Krigman (24) døde av skadene hun fikk i knivangrepet mandag. En annen 58 år gammel kvinne er moderat skadet.

Shlomit Krigman (24) døde av skadene etter knivangrepet i Beit Horon 25. januar 2016. (Foto: Facebook)
Shlomit Krigman (24) døde av skadene etter knivangrepet i Beit Horon 25. januar 2016. (Foto: Facebook)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  • Saken er oppdatert tirsdag 26. januar kl. 08.00.

Det var to palestinske menn kledd i svarte klær som gjennomførte angrepet inne i den jødiske bosettingen Beit Horon som ligger mellom Jerusalem og Modiin, vest for Ramallah. Begge ofrene for terrorangrepet er fraktet til sykehus i Jerusalem.

Ynet har navngitt de to terroristene som Ibrahim Alan (22), fra Beit Ur al-Tahta, og Hussain Abu Ghosh (17), fra Qalandiya flyktningeleir.

Angriperne skal ha kommet seg inn gjennom – eller over – gjerdet som omringer bosettingen før de knivstakk den 24 år gamle kvinnen på fortauet utenfor kolonialbutikken. Den andre kvinnen ble knivstukket på parkeringsplassen.

Motti Shalem, som arbeider i butikken, fortalte til israelske medier at terroristene også forsøkte å komme seg inn i butikken – der det befant seg flere kvinner og barn – men ble stanset da han brukte en handlevogn for å skyve dem ut.

– Jeg vet ikke hvor jeg fikk motet fra, men jeg visste at jeg måtte hindre dem fra å komme inn i butikken. De holdt knivene hevet mens de skrek «Allahu Akhbar». Jeg skrek tilbake til dem: «Forsvinn herfra, hunder!» Jeg kunne se hatet i øynene deres. Det skriver Times of Israel.

Motti Shalem (Foto: Iskraelsk kanal 2 via Times of Israel)
Motti Shalem (Foto: Channel 2 via Times of Israel)

Deretter begynte terroristene å springe rundt i området på jakt etter flere ofre som de kunne knivstikke før de ble skutt og drept av en sikkerhetsvakt.

Innbyggerne i Beit Horon fikk ordre om å holde seg innendørs og å lukke dører og vinduer mens sikkerhetsstyrker lette etter eventuelle flere terrorister eller bomber.

Politiet skal også ha funnet tre udetonerte rørbomber utenfor butikken, noe som viser at angrepet var godt planlagt. De ble uskadeliggjort av bombeeksperter.

Dette er det tredje terrorangrepet inne i en bosetting i løpet av litt over en uke. Søndag 17. januar ble seksbarnsmor Dafna Meir knivstukket og drept i Otniel. Dagen etter ble den gravide kvinnen Michal Froman knivstukket og moderat skadet i Tekoa.

Motti Shalem brukte en handlevogn for å stoppe terroristene (Video fra Times of Israel)

Motti Shalem brukte en handlevogn for å hindre terroristene i å komme inn i butikken (Skjermbilde via Times of Israel)
Motti Shalem brukte en handlevogn for å hindre terroristene i å komme inn i butikken (Skjermbilde via Times of Israel)
Forrige artikkelPalestiner skjøt mot israelske soldater i Jenin
Neste artikkelTaiwans nye president beundrer Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.