Flere terrorister er blitt inspirert av palestinsk tv-propaganda

Gjennom hele den pågående terrorbølgen mot Israel har palestinske tv-kanaler brukt store mengder sendetid på å hylle både angrepene og ”martyrene”.

Hamas' tv-kanal A-Aqsa TV har spesialinnredet dette studioet til ære for terrorbølgen mot Israel. (Foto: Skjermdump via Ynetnews.com)
Hamas' tv-kanal A-Aqsa TV har spesialinnredet dette studioet til ære for terrorbølgen mot Israel. (Foto: Skjermdump via Ynetnews.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Hamas’ egen tv-kanal Al-Aqsa TV har dedikert nesten all sin sendetid de siste fire månedene til å oppmuntre til angrep mot israelere og holde terrorbølgen i gang, skriver Ynetnews.com.

Alle husstander i Gaza og på Vestbredden får inn denne kanalen. Hver eneste dag viser de intervjuer med slektninger av terrorister. Her er et eksempel på hvordan en av de intervjuede uttaler seg på kanalen:

– Jeg er moren til den heltemodige martyren Muataz Qasim, som ble drept i en heltemodig handling i nærheten i nærheten av landsbyen Jaba. Muataz var en snill og kjekk ung mann, som aldri såret noen og alltid elsket Al-Aqsa moskeen. Faktisk var Al-Aqsa moskeen det beste han visste i hele verden.

I anledning av terrorbølgen har Al-Aqsa TV spesialinnredet et studio. Dette studioet er dekorert med brennende bildekk, piggtråd og en vegg med graffiti av palestinere som holder kniver og steiner.

 

– Toppen av isfjellet

Eksemplene fra Al-Aqsa TV er bare toppen av isfjellet av den oppildningen til vold som foregår i palestinske medier, forteller artikkelen i Ynet. Dette gjelder generelt ellers også, men i særlig stor grad de siste månedene. Kanaler som Palestine Al-Yom og Al-Quds TV kringkaster daglig klare oppfordringer til angrep mot israelere. I ett klipp denne uken vises kroppene til alle kvinnelige terrorister som har blitt drept mens de forsøkte å utføre knivangrep. Sekvensen avsluttes med en tekstplakat som sier: ”Vi sverger å ta hevn for Raqiya Abu Eid”. Hun var ei palestinsk jente på 13 år som ble skutt og drept da hun forsøkte å knivstikke en sivil sikkerhetsvakt utenfor bosetningen Anatot lørdag 23. januar. Ved siden av tekstplakaten vises et bilde av en blodig kniv.

Ifølge en slektning som uttalte seg til den israelske kanalen Channel 2, var Raqiya Abu Eid inspirert av tv-propagandaen. Hun skal ha blitt inspirert til å utføre angrepet etter å ha sett på tv-overførte begravelser der drepte angripere ble hyllet som martyrer av store folkemengder.

 

– Hylles som superhelter

Ynet beskriver også en annen video, der det vises klipp fra en rekke begravelser av terrorister mens det spilles en sang som hyller dem. I tillegg sendes det en endeløs rekke videoklipp som hyller en og en navngitt terrorist nærmest som superhelter. Hver gang et nytt angrep har funnet sted, formidles nyheten sammen med glad musikk med tekster som hyller martyrene.

I tillegg sendes det videoer som har til formål å skape hat mot israelske soldater og bosettere. Videoene viser i mange tilfeller iscenesatte situasjoner der skuespillere gir seg ut for å være soldater eller bosettere som mishandler, ydmyker eller skyter uskyldige palestinere ved kontrollposter, på markeder eller i gatene.

I begynnelsen av terrorbølgen sendte også de palestinske selvstyremyndighetenes egen kanal lignende programinnhold, men etter en direkte ordre fra PA-president Mahmoud Abbas for noen uker siden, har denne typen oppildning til vold avtatt en god del på denne kanalen.

 

Drepte seksbarnsmor etter mediepåvirkning

Den palestinske tenåringsgutten som drepte familiemoren og sykepleieren Dafna Meir i hennes hjem i bosetningen Otniel søndag 17. januar, er blant dem som ifølge etterforskningen var blitt påvirket av mediepropagandaen. Etterforskerne fra Shin Bet sier til Israel Hayom at han dagen før angrepet hadde sett på palestinsk tv at ”Israel dreper palestinsk ungdom”. Dette og lignende budskap på palestinske tv-kanaler og nettsteder skal ha gitt ham ”lyst til å drepe jøder”. Meir ble et tilfeldig offer, fordi hun bodde i det første huset han kom til etter at han tok seg inn i bosetningen.

– Dette alvorlige terrorangrepet illustrerer hvilken trussel de palestinske medienes oppildning til vold mot Israel og jøder utgjør. Dette er helt klart en inspirasjonskilde som får solo-terrorister til å utføre avskyelige angrep, sier en talsmann for Shin Bet.

Forrige artikkelTaiwans nye president beundrer Israel
Neste artikkelTor-Bjørn Nordgaard i MIFF Hallingdal: Terrorbølgen mot Israel – og drivkreftene bak
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/