– Hamas er klare for nye angrep mot Israel

Det israelske forsvaret advarer innbyggerne i grenseområdet ved Gaza om at Hamas nå har rustet opp tilstrekkelig til at de er klare for nye angrep.

Terrorister fra Hamas. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)
Terrorister fra Hamas viser frem noen av gruppens raketter. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Terrororganisasjonen Hamas, som har makten i Gaza, har gjenoppbygget sine tunneler og rakettlagre og er forberedt for nye kamphandlinger mot Israel, advarer en høytstående kilde i det israelske forsvaret.

Advarselen ble gitt til kommunale ledere i et av de israelske lokalsamfunnene på et møte i forrige uke, ifølge Ynetnews.com.

Kilden legger til at Hamas riktignok ikke ser ut til å ønske en ny konflikt med Israel akkurat nå. I øyeblikket er Hamas opptatt med å håndtere grupper av salafister (tilhengere av Den islamske staten) som er ute etter å provosere fram økt spenningsnivå mellom Hamas og Israel ved å utføre nye angrep mot Israel fra Gaza. Slik sett utgjør Hamas her og nå en modererende faktor i Gaza.

Salafistene har stått bak de fleste av den senere tidens rakettangrep fra Gaza mot Israel. Det så langt siste rakettangrepet skjedde søndag kveld. Da eksploderte en rakett på et åpent område i Sha’ar Hanegev-regionen, og ingen kom til skade. Ingen har tatt på seg ansvaret for dette angrepet. Det israelske luftforsvaret responderte ved å angripe en treningsleir for Hamas-terrorister sentralt i Gaza og to mål sør på Gaza-stripen, ifølge Times of Israel. Ingen er meldt skadet i det israelske motangrepet.

Tidligere i januar har IDF utplassert ekstra artilleristyrker i beredskap ved Gaza-grensen, på grunn av faren for at konfliktnivået kan eskalere.

Det forrige luftangrepet mot Gaza var 13. januar da de israelske luftstyrkene stanset et planlagt bombeangrep mot israelske soldater på grensepatrulje.

Natt til lørdag 2. januar avfyrte salafister i Gaza minst to raketter mot den israelske byen Sderot, ifølge Jerusalem Post. Disse rakettene slo ned i åpne områder i Sha’ar Hanegev-regionen uten at noen kom til skade. Som respons angrep det israelske luftforsvaret fire Hamas-baser i Gaza samme natt.

Det israelske forsvaret holder Hamas ansvarlig for alle angrep fra Gaza fordi Hamas er den ansvarlige myndigheten på stedet.

Forrige artikkelLibanesiske medier: Israelsk “spion-gribb” tatt til fange
Neste artikkelVårfest i MIFF Hallingdal med tale av Israels ambassadør!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/