Israelsk sentrumspolitiker steinet da han besøkte pårørende etter terror

Knesset-medlem Haim Jelin fra sentrumspartiet Yesh Atid ble angrepet av steinkastere langs motorveien gjennom Jordan-dalen torsdag.

Knesset-medlem Haim Jelins bil ble angrepet av steinkastere. (Foto: Privat via Times of Israel)
Knesset-medlem Haim Jelins bil ble angrepet av steinkastere. (Foto: Privat via Times of Israel)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Haim Jelins bil ble truffet av steiner da den ble angrepet av ukjente gjerningsmenn langs Route 90 i Jordan-dalen torsdag, ifølge Times of Israel. Vinduet i den ene av bakdørene ble knust. Heldigvis kom ingen personer til skade i angrepet.

Like før Jelin ble angrepet, hadde han vært på kondolansebesøk hos familien til terrorofferet Shlomit Krigman, den 24 år gamle kvinnen som ble knivdrept foran en dagligvarebutikk i bosetningen Beit Horon mandag 25. januar. Jelin hadde besøkt familien hennes, som bor i Beit She’an-dalen like nord for Vestbredden. Han var på vei tilbake til sitt hjem i Sør-Israel og tok veien gjennom Jordan-dalen.

– Denne gangen var det en stein og ikke en rakett, kommenterte han etter angrepet. Uttalelsen henspeiler på at Jelin har hjemmet sitt i nærheten av Gaza-grensen.

– Vi må ikke slutte å leve livene våre på grunn av at terrorister kaster steiner, skyter mot oss eller forsøker å knivstikke oss. Vi må fortsette å slå hardt ned på terrorisme med all vår kraft, og omfavne ofrenes familier, men uten å forlate vår diplomatiske agenda, sier Jelin.

 

Mann alvorlig skadet i knivangrep onsdag kveld

Bølgen av terrorangrep mot israelere har fortsatt også de siste dagene. Onsdag kveld ble en 36 år gammel israelsk mann alvorlig skadet i et knivangrep. Angrepet fant sted på en bensinstasjon utenfor bosetningen Givat Ze’ev på Vestbredden nord for Jerusalem. Offeret fikk flere knivstikk i overkroppen og ble i all hast fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem. Terroristen ble overmannet av sivile på stedet da han forsøkte å flykte, og en folkemengde skal ha forsøkt å lynsje ham. Folkemengden ble oppløst av israelske styrker, og gjerningsmannen ble sendt til det israelske Hadassah-sykehuset i Jerusalem med skader fra lynsjeforsøket. Han er 17 år gammel og kommer fra en palestinsk landsby i nærheten av angrepsstedet.

Tidligere på dagen onsdag ble en palestinsk tenåringsgutt fra Nablus arrestert etter at han trakk kniv mot en israelsk soldat på kontrollposten Kalandiya i nærheten av Jerusalem.

Natt til torsdag ble 15 palestinere på Vestbredden arrestert for deltakelse i terrorhandlinger og opptøyer. En av dem, Muhammad Abu Tir, er representant for Hamas i det palestinske parlamentet. I Tulkarem beslagla israelske styrker et maskingevær med et lager av magasiner og ammunisjon samt annet militært utstyr.

Forrige artikkelSjokkert over norske medier etter 30 år i Israel
Neste artikkel– Vi kjenner bakken riste mens Hamas graver tunneler under oss
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/