Israelsk sentrumspolitiker steinet da han besøkte pårørende etter terror

Knesset-medlem Haim Jelin fra sentrumspartiet Yesh Atid ble angrepet av steinkastere langs motorveien gjennom Jordan-dalen torsdag.
Knesset-medlem Haim Jelins bil ble angrepet av steinkastere. (Foto: Privat via Times of Israel)
Knesset-medlem Haim Jelins bil ble angrepet av steinkastere. (Foto: Privat via Times of Israel)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Haim Jelins bil ble truffet av steiner da den ble angrepet av ukjente gjerningsmenn langs Route 90 i Jordan-dalen torsdag, ifølge Times of Israel. Vinduet i den ene av bakdørene ble knust. Heldigvis kom ingen personer til skade i angrepet.

Like før Jelin ble angrepet, hadde han vært på kondolansebesøk hos familien til terrorofferet Shlomit Krigman, den 24 år gamle kvinnen som ble knivdrept foran en dagligvarebutikk i bosetningen Beit Horon mandag 25. januar. Jelin hadde besøkt familien hennes, som bor i Beit She’an-dalen like nord for Vestbredden. Han var på vei tilbake til sitt hjem i Sør-Israel og tok veien gjennom Jordan-dalen.

– Denne gangen var det en stein og ikke en rakett, kommenterte han etter angrepet. Uttalelsen henspeiler på at Jelin har hjemmet sitt i nærheten av Gaza-grensen.

– Vi må ikke slutte å leve livene våre på grunn av at terrorister kaster steiner, skyter mot oss eller forsøker å knivstikke oss. Vi må fortsette å slå hardt ned på terrorisme med all vår kraft, og omfavne ofrenes familier, men uten å forlate vår diplomatiske agenda, sier Jelin.

 

Mann alvorlig skadet i knivangrep onsdag kveld

Bølgen av terrorangrep mot israelere har fortsatt også de siste dagene. Onsdag kveld ble en 36 år gammel israelsk mann alvorlig skadet i et knivangrep. Angrepet fant sted på en bensinstasjon utenfor bosetningen Givat Ze’ev på Vestbredden nord for Jerusalem. Offeret fikk flere knivstikk i overkroppen og ble i all hast fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem. Terroristen ble overmannet av sivile på stedet da han forsøkte å flykte, og en folkemengde skal ha forsøkt å lynsje ham. Folkemengden ble oppløst av israelske styrker, og gjerningsmannen ble sendt til det israelske Hadassah-sykehuset i Jerusalem med skader fra lynsjeforsøket. Han er 17 år gammel og kommer fra en palestinsk landsby i nærheten av angrepsstedet.

Tidligere på dagen onsdag ble en palestinsk tenåringsgutt fra Nablus arrestert etter at han trakk kniv mot en israelsk soldat på kontrollposten Kalandiya i nærheten av Jerusalem.

Natt til torsdag ble 15 palestinere på Vestbredden arrestert for deltakelse i terrorhandlinger og opptøyer. En av dem, Muhammad Abu Tir, er representant for Hamas i det palestinske parlamentet. I Tulkarem beslagla israelske styrker et maskingevær med et lager av magasiner og ammunisjon samt annet militært utstyr.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise