Hamas-medlem fra Gaza simulerte alvorlig syk for å komme inn i Israel

Kynisk utnyttelse av Israels velvillige humanitære innstilling til innbyggere fra Gaza kunne ført til katastrofe dersom Hamas-medlemmene ikke hadde blitt arrestert i tide.

Ambulanse ved grensestasjonen Erez (Foto: Amir Cohen via Ynet)
Ambulanse ved grensestasjonen Erez (Foto: Amir Cohen via Ynet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den israelske nettsiden Ynet meldte 1. februar at sikkerhetstjenesten Shin Bet hadde arrestert to palestinere fra Gaza som hadde fått reise inn i Israel basert på en falsk legeerklæring.

Den ene mannen, Mahmoud Maatouk (30) er et kjent Hamas-medlem, mens den andre, Ayoob Maatouk (51), var med som ledsager.

Ifølge Shin Bet reiste de inn i Israel 7. januar 2016 etter å ha brukt falske papirer som viste at Mahmoud led av multiorgansvikt og derfor måtte ha umiddelbar innleggelse og behandling på sykehuset Al-Makassed i det østlige Jerusalem. Han ble til og med transportert med ambulanse fra Gaza til Jerusalem.

Neste dag hadde de to forlatt sykehuset og reist på egen hånd til den nord-israelske arabiske byen Umm el-Fahm der de ble arrestert. “Pasienten” Mahmoud var plutselig blitt helt frisk.

I avhør innrømmet de å ha betalt 7.000 shekel (litt over 15.000 kroner) for de forfalskede medisinske dokumentene som var laget av en lege i Gaza. De fortalte også at andre palestinere hadde brukt lignende metoder for å få innreisetillatelse til Israel.

Shin Bet uttalte at dette var en svært alvorlig hendelse som viser den kyniske utnyttelsen av Israels humanitære innstilling til å yte hjelp til innbyggere i Gaza for å ulovlig få innreisetillatelse, noe som kan føre til at reglene for innreise vil bli strengere, og dermed være til skade for Gazas innbyggere.

Forrige artikkelIsraelsk isdanser vant historisk EM-sølv i kunstløp
Neste artikkelKnesset-medlem til europeisk Israel-konferanse i Sandvika
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.