Sikkerhetsvakt skadet i knivangrep i den israelske byen Ramle av to barne-terrorister

Politiet opplyser at motivet er nasjonalistisk, det vil si at det var et terrorangrep.

Angrepet skjedde ved denne kontrollposten (Foto: Skjermdump fra video/Jerusalem Post)
Angrepet skjedde ved denne kontrollposten (Foto: Skjermdump fra video/Jerusalem Post)

Det var torsdag formiddag rundt kl. 10:30 israelsk tid at en 25 år gammel sikkerhetsvakt ble knivstukket og lettere skadet i armer og lår av to 13 år gamle arabiske jenter ved inngangen til den sentrale busstasjonen i byen Ramle som ligger mellom Tel Aviv og Jerusalem.

De to angriperne ble bedt av sikkerhetsvakten om å identifisere seg da de ankom kontrollposten, som også var utstyrt med en port for å oppdage metallgjenstander.

I stedet for å vise ID-kort trakk de frem kniver fra skolesekkene eller klærne og begynte å stikke vaktmannen. Han kjempet imot, men ble stukket flere ganger samtidig som han ropte «terrorister!» og på hjelp.

En soldat og en væpnet sivilperson kom til og fikk overmannet de to jentene før de ble arrestert av politiet og tatt med til politistasjonen i Ramle for avhør.

Vaktmannen fikk førstehjelp av personell fra Magen David Adom og ble fraktet til sykehuset Asaf Harofeh for behandling.

Talsmann for politiet, Ami Ben-David, kunne senere fortelle at de unge terroristene hadde innrømmet at de planla å utføre et terrorangrep for å skade jøder «på grunn av det som skjer ved Al-Aqsa-moskéen i Jerusalem».

De to angriperne skal være søskenbarn og bosatt i Jawarish, som er et arabisk nabolag i Ramle. Det er en by med en blanding av jøder og arabere.

Ordfører i Ramle, Yoel Lavi, omtalte angrepet som «ukarakteristisk» for det arabiske samfunnet i den multikulturelle byen Ramle.

– Den jødiske og arabiske befolkningen bor og lever her i sameksistens og med et godt naboskap, fortalte Lavi.

Kilder: Ynet, Jerusalem Post og Times of Israel.

Forrige artikkelFatah: – Hadar Cohens mordere er “rollemodeller”
Neste artikkelHadar Cohen hyllet som heltinne i begravelsen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.