1 av 120.000

Israels forsvarssjef peker på en oppsiktsvekkende statistikk.

Statsminister Benjamin Netanyahu sammen med forsvarssjef Gadi Eisenkot (t.v.) og forsvarsminister Moshe Ya'alon. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu sammen med forsvarssjef Gadi Eisenkot (t.v.) og forsvarsminister Moshe Ya'alon. (Foto: GPO)

Israels forsvarssjef Gadi Eisenkot talte på en konferanse i Herzliya tirsdag 9. februar. Han opplyste blant annet at IDF har nesten hundre ingeniør-kjøretøy i sving mot grensen til Gaza-stripen for å avdekke og ødelegge angrepstunneler som Hamas graver inn under grensen til Israel.

I talen forsvarte Eisenkot også det nye tiltaket med å gi flere arbeidstillatelser i Israel til palestinere på Vestbredden.

– Et hovedspørsmål er: Hvem er ikke terrorist? Det har vært ett tilfelle – ikke to – hvor en terrorist hadde arbeidstillatelse i Israel. I det siste tiåret, blant de over 120.000 mennesker med arbeidstillatelser, har det vært bare én terrorist, sa Eisenkot.

Arbeidstillatelser har også en positiv effekt i palestinernes familier.

– Hvor mange familiemedlemmer av dem som har arbeidstillatelse har gjennomført angrep? Bare én, den unge mannen som gjennomførte et terrorangrep i Otniel i forrige måned. Han var sønn av en med arbeidstillatelse, opplyste Eisenkot.

Forsvarssjefen mener oppfordring til vold i palestinske medier og sosiale medier har hatt stor betydning for terrorbølgen fra september 2015.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise