1 av 120.000

Israels forsvarssjef peker på en oppsiktsvekkende statistikk.

Statsminister Benjamin Netanyahu sammen med forsvarssjef Gadi Eisenkot (t.v.) og forsvarsminister Moshe Ya'alon. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu sammen med forsvarssjef Gadi Eisenkot (t.v.) og forsvarsminister Moshe Ya'alon. (Foto: GPO)

Israels forsvarssjef Gadi Eisenkot talte på en konferanse i Herzliya tirsdag 9. februar. Han opplyste blant annet at IDF har nesten hundre ingeniør-kjøretøy i sving mot grensen til Gaza-stripen for å avdekke og ødelegge angrepstunneler som Hamas graver inn under grensen til Israel.

I talen forsvarte Eisenkot også det nye tiltaket med å gi flere arbeidstillatelser i Israel til palestinere på Vestbredden.

– Et hovedspørsmål er: Hvem er ikke terrorist? Det har vært ett tilfelle – ikke to – hvor en terrorist hadde arbeidstillatelse i Israel. I det siste tiåret, blant de over 120.000 mennesker med arbeidstillatelser, har det vært bare én terrorist, sa Eisenkot.

Arbeidstillatelser har også en positiv effekt i palestinernes familier.

– Hvor mange familiemedlemmer av dem som har arbeidstillatelse har gjennomført angrep? Bare én, den unge mannen som gjennomførte et terrorangrep i Otniel i forrige måned. Han var sønn av en med arbeidstillatelse, opplyste Eisenkot.

Forsvarssjefen mener oppfordring til vold i palestinske medier og sosiale medier har hatt stor betydning for terrorbølgen fra september 2015.

Forrige artikkelKom for å se den rørende israelske filmen som ble boikottet av norsk filmfestival
Neste artikkelHonnør til generaladvokaten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.