Israel gir arbeid til 30.000 flere palestinere

Høytstående militære ledere mener en økning av antall palestinske arbeidere innenfor den grønne linjen vil redusere palestinsk terror.
De palestinske arbeiderne ved SodaStream-fabrikken har mye bedre arbeidsbetingelser enn det de kunne fått hos en palestinske arbeidsgiver. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA HonestReporting.com, flickr.com)
Hundrevis av palestinere jobbet på SodaStream-fabrikken på Vestbredden før den ble flyttet. (Foto: HonestReporting.com)

Den israelske regjeringen forbereder en avstemning etter at ledelsen i det israelske forsvaret (IDF) har presentert en plan om å gi arbeidstillatelse til 30.000 flere palestinske arbeidere. Det meldte Ha’aretz søndag 7. februar 2016.

Hovedpunktene i planen er allerede godkjent av det indre kabinettet i regjeringen. Den ble presentert for ledelsen i IDF, inkludert forsvarsminister Moshe Ya’alon og lederen for Coordinator of Government Activity in the Territories (COGAT), Yoav Mordechai, i forrige måned.

Planen har bred støtte blant ledelsen i forsvaret. Siden starten på den pågående palestinske voldskampanjen har flere militære ledere foreslått å øke antallet palestinske arbeidere i Israel. Ifølge dem skal det være en måte å redusere den pågående palestinske terroren mot israelere.

Forsvarsminister Ya’alon og forsvarssjef Gadi Eizenkot har begge sagt at de er imot å bruke kollektiv avstraffelse mot palestinerne ved å trekke tilbake eller avslå arbeidstillatelser etter terrorangrep.

IDF har vært nøye med å skille mellom terrorister og resten av den palestinske befolkningen på Vestbredden, det vil si de som ikke er involvert i voldshandlinger. Lederen for partiet Bayit Yehudi (Jødisk Hjem), Naftali Bennett, som er utdanningsminister i dagens regjering, har gitt sin støtte til planen.

Han ønsker å øke tallet til 100.000 arbeidere i stedet for 30.000, ifølge en artikkel i Times of Israel.

Shin Bet, Israels sikkerhetstjeneste, støtter også planen. Shin Bet vil få ansvaret med å sikkerhetsklarere alle palestinerne før de kan få arbeidstillatelse i Israel.

Rundt 58.000 palestinere har per i dag israelske arbeidsvisum. I tillegg  er rundt 27.000 palestinere ansatt i industrisoner i bosetninger på Vestbredden. Det er estimert at rundt 35.000 palestinere i tillegg arbeider ulovlig inne i Israel.

De 30.000 nye palestinske arbeiderne vil få jobb innen bygg og anlegg, industriproduksjon, tjenesteytende virksomheter og landbruk.

MIFF skrev tirsdag 9. februar at bare 1 av 120 000 palestinske arbeidere har gjennomført terrorangrep.

Kilde: I24news og Times of Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise