Stanset angrep ved Damaskus-porten for tredje dag på rad

Tirsdag morgen ble enda et knivangrep forhindret ved Damaskus-porten inn til Gamlebyen i Jerusalem.

Disse knivene ble brukt i angrepsforsøk ved Damaskus-porten i Jerusalem mandag 15. februar. (Foto: Det israelske politiet)
Disse knivene ble brukt i angrepsforsøk ved Damaskus-porten i Jerusalem mandag 15. februar. (Foto: Det israelske politiet)

Politimannskaper ved Damaskus-porten i Jerusalem kalte tirsdag morgen inn en palestinsk mann til sikkerhetssjekk på grunn av mistenkelig oppførsel, ifølge Jerusalem Post og Times of Israel.

Mannen viste seg å være i besittelse av en kniv som var skjult i skjorteermet hans. Han ble pågrepet og innbrakt til avhør. En talsmann for politiet sier at pågripelsen forhindret et angrep på sikkerhetsstyrker og uskyldige. Den arresterte er en 26 år gammel mann fra Jenin-området på Vestbredden.

Dette var den tredje dagen på rad at et angrep ble forsøkt gjennomført ved Damaskus-porten, som er en av hovedinngangene til Gamlebyen fra Øst-Jerusalem.

Mandag ettermiddag stanset politiet ei 15 år gammel palestinsk jente på samme sted på grunn av mistenkelig oppførsel. Da hun ble bedt om å være med på sikkerhetskontroll, trakk hun kniv og forsøkte å angripe en politimann. Hun ble pågrepet og arrestert på stedet. Etterpå ble det funnet enda en kniv gjemt i vesken hennes.

Søndag kveld gikk to palestinske terrorister til skyteangrep på samme sted. Den ene av dem var en palestinsk politimann.

Forrige artikkelNedtelling til ti tusen
Neste artikkel”Angrep på hverandre”?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/