En drept og en alvorlig skadet i knivangrep torsdag

To palestinske barneterrorister angrep to israelske menn med kniv på et supermarked på Vestbredden torsdag ettermiddag.
Her ankommer den knivstukne 21-åringen sykehuset kort tid før han døde av skadene. (Foto: Flash90)
To personer skal være drept og to alvorlig skadet i et nytt terrorangrep nær Ofra. (Illustrasjonsfoto: Flash90)

To 14 år gamle palestinske gutter fra Beitunia på Vestbredden gikk til knivangrep inne på et supermarked i Binyamin-regionen, sørøst for Ramallah, torsdag ettermiddag.

To israelske menn ble knivstukket, ifølge Times of Israel. Den ene var en 21 år gammel mann som ble brakt til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem i kritisk tilstand. Etter å ha kjempet forgjeves for å redde livet hans, ble han erklært død av legene på sykehuset. Den andre er en 35 år gammel mann som er innlagt på Hadassah-sykehuset i Jerusalem med alvorlige skader.

De to angriperne ble skutt av en bevæpnet sivil person på åstedet, ifølge politiet. De er også innlagt på sykehus i Jerusalem med alvorlige skader.

Førstehjelpsmedisinere fra Magen David Adom forteller at de fant ofrene liggende mellom varehyllene i butikken, og at begge hadde flere knivstikk i overkroppen.

Army Radio har intervjuet et øyenvitne som presenteres som Uziel. Han forteller at supermarkedet var fullt av folk da angrepet skjedde.

– Jeg holdt på å velge grønnsaker da vi plutselig hørte skriking. Alle forsto umiddelbart at det var et terrorangrep. I løpet av noen sekunder kom soldater og væpnede sivile løpende. De skjøt den ene terroristen, og omtrent ti sekunder senere skjøt de den andre også. En militærlege som handlet i butikken løp bort til ofrene og forsøkte å gi dem førstehjelp, forteller han.

Om angriperne sier Uziel:

– De så begge svært unge ut – barn. Alle var sjokkerte over at de var barn. I alle fall så de veldig unge ut.

Supermarkedet der angrepet skjedde befinner seg i et industriområde der både israelske bosettere og palestinere ferdes. De siste månedene har det funnet sted flere terrorangrep i dette området.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise