Bilangrep på Vestbredden fredag ettermiddag

En palestinsk bilfører forsøkte å kjøre over israelske soldater utenfor Ramallah under opptøyer fredag ettermiddag.

Bilen som ble forsøkt brukt til å kjøre over israelske soldater. (Foto: Skjermdump fra Channel 2 via Times of Israel)
Bilen som ble forsøkt brukt til å kjøre over israelske soldater. (Foto: Skjermdump fra Channel 2 via Times of Israel)

Mens det pågikk opptøyer i landsbyen Silwad utenfor Ramallah fredag ettermiddag, kjørte en palestinsk mann bilen sin i full fart rett mot israelske soldater like ved innkjørselen til landsbyen. Soldatene rakk å bli oppmerksomme på angrepsforsøket i tide, og skjøt og drepte bilføreren før han rakk å skade noen. Terroristen var 20 år gammel, skriver Times of Israel.

Tidligere samme dag ble to grensepolitimenn knivstukket i et angrep ved Damaskus-porten inn til Gamlebyen i Jerusalem.

Senere fredag oppsto det opptøyer i Gaza like ved grenseovergangen Erez. Noen titalls voldelige demonstranter beveget seg mot grensegjerdet og kastet steiner på israelske patruljemannskaper på den andre siden av grensen. Israelske soldater skjøt mot demonstrantene, og to palestinere ble skadet.

Flere steder lenger sør langs Gaza-grensen var det også lignende opptøyer der demontranter kastet steiner og rullet brennende bildekk mot israelske soldater på den andre siden av grensegjerdet.

Fredag kveld var det opptøyer i landsbyen Beit Fajar i nærheten av Betlehem på Vestbredden, ifølge Ha’aretz. Flere titalls palestinere rullet brennende bildekk og kastet steiner på israelske sikkerhetsstyrker som befant seg i landsbyen. En palestiner ble drept i sammenstøtene som oppsto, ifølge det palestinske helsedepartementet.

Forrige artikkelStort vintersalg av filmer og bøker på torget.miff.no
Neste artikkelItamar Marcus til Israel-konferansen i Sandvika
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/