Tre barneterrorister gikk til angrep søndag

Ved tre tilfeller gikk palestinske tenåringer til knivangrep mot israelske soldater på Vestbredden søndag formiddag.

Palestinske studenter i Gaza demonstrerer til støtte for knivangrepene mot israelere. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
Palestinske studenter i Gaza demonstrerer til støtte for knivangrepene mot israelere. (Illustrasjonsfoto: Flash90)

Tidlig søndag morgen ble ei 17 år gammel palestinsk jente arrestert ved avkjørselen til Tapuah i nærheten av Ariel i Samaria. Hun ble stanset av israelske sikkerhetsstyrker fordi de oppfattet oppførselen hennes som mistenkelig. De arresterte henne da det viste seg at hun var bevæpnet med kniv. I avhør erkjente hun ifølge politiet at hun planla å gjennomføre et knivangrep. Hun forklarte at hun bestemte seg for å gjøre det etter at hun hadde sett på videoer på sosiale medier som oppfordret til slike angrep, skriver Times of Israel.

 

14-åring angrep ved Hebron

Noen timer senere på formiddagen gikk en 14 år gammel gutt til knivangrep mot en gruppe soldater på patrulje utenfor Hebron. Han ble overmannet og arrestert før han rakk å skade noen. Heller ikke angriperen ble skadet.

 

15-åring angrep ved Nablus

Bare noen minutter etter angrepet i Hebron-området gikk en 15 år gammel palestinsk gutt fra en landsby i Jenin-området til knivangrep i utkanten av Nablus. Han gikk bort til en gruppe soldater, trakk kniv og angrep en av dem. Soldater på stedet avfyrte skudd i selvforsvar. Angriperen ble skutt og drept.

Forrige artikkel– Å støtte Israel er det rette å gjøre for nordmenn
Neste artikkelFrankrikes nye fredsinitiativ
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/