Eliav Gelman ble drept under et terrorangrep onsdag

Gelman ble utsatt for knivangrep. Men da israelske soldater skjøt mot angriperen, ble offeret truffet ved en feil.

Eliav Gelman ble drept onsdag 24. februar. (Foto: IAF)
Eliav Gelman ble drept onsdag 24. februar. (Foto: IAF)

Tobarnsfaren Eliav Gelman (30) var reserveoffiser i det israelske luftforsvaret. Han var på vei til sitt hjem i bosetningen Karmei Tzur like sør for Jerusalem da han ble utsatt for et knivangrep, ifølge Times of Israel. Klokken 12.15 onsdag ble han forsøkt knivstukket av en 26 år gammel palestinsk mann fra Vestbredden. Angrepet skjedde på et busstopp i trafikk-knutepunktet Gush Etzion-krysset.

Israelske styrker på stedet forsøkte å stanse angrepet og avfyrte skudd mot angriperen. Gelman ble truffet av soldatenes skudd ved et uhell. Han ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem i kritisk tilstand, men livet sto ikke til å redde. To timer senere døde han.

Knivterroristen ble også truffet av skudd. Han er fraktet til sykehus i Jerusalem med moderate til alvorlige skader.

Gelman er det 32. terrorofferet som har mistet livet i bølgen av angrep mot israelere som startet 13. september 2015.

 

Fant rørbomber i Gamlebyen

Onsdag morgen oppdaget politiet i Jerusalem et lager med eksplosiver og ammunisjon gjemt i et matutsalg innenfor Herodes-porten i Gamlebyen. Politiet beslagla blant annet to rørbomber, ifølge Ha’aretz. To palestinere fra Øst-Jerusalem ble arrestert under politiaksjonen.

Det israelske forsvaret og grensepolitiet arresterte 18 palestinere på Vestbredden natt til onsdag, ifølge Times of Israel. Åtte av de arresterte er Hamas-medlemmer. Tre av dem er arrestert for å ha vært med på steinkasting og voldelige opptøyer.

Dette var den andre natten på rad at et såpass høyt antall palestinere ble arrestert. Natt til tirsdag ble 19 palestinere arrestert på Vestbredden.

Søndag ble tre knivangrep avverget på Vestbredden og i Jerusalem.

Forrige artikkel– Israel må beholde Ariel
Neste artikkelIran vil belønne terrorister som rammer Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/