Brødre fra Hebron arrestert for skyteangrep

De to brødrene utførte en rekke angrep mot Israelere, inkludert et skyteangrep mot jøder i bønn ved Patriarkenes grav.

To brødre (innfelt) er arrestert for skyteangrep med dette våpenet. (Foto: Shin Bet via Jerusalem Post)
To brødre (innfelt) er arrestert for skyteangrep med dette våpenet. (Foto: Shin Bet via Jerusalem Post)

De to arresterte brødrene kommer fra Hebron og er 23 og 33 år gamle. De skadet til samme fire israelere i angrepene sine.

I angrepet ved Patriarkenes grav 6. november, skjøt terroristene mot jødiske gudstjenestedeltakere. To personer ble skadet i skyteangrepet, den ene alvorlig.

De samme to brødrene utførte også en serie andre skyteangrep i løpet av de siste to månedene av 2015 og de første dagene i januar 2016. I flere av angrepene bommet de på målene. I to ulike angrep 3. januar ble to israelske soldater skadet, ifølge etterretningstjenesten Shin Bet.

Brødrene brukte et hjemmelaget snikskyttergevær til å utføre angrepene. Geværet ble oppbevart i en moské i Hebron. De utførte de fleste av angrepene fra taket av en tre etasjer høy bygning som eies av faren deres. Derfra skjøt de mot israelske soldater og sivile.

I tillegg til geværet som ble brukt i angrepene, fant de israelske styrkene også et hjemmelaget halvautomatisk våpen og en lyddemper laget av et oljefilter.

Den ene av brødrene ble arrestert 9. januar, og den andre noen dager senere. Opplysningene om saken ble offentliggjort 29. februar, ifølge Jerusalem Post og Times of Israel.

Slike hjemmelagde våpen som ble brukt av de arresterte brødrene, er blitt en alvorlig sikkerhetstrussel ifølge politiet.

– Dette er ikke militære fabrikkproduserte våpen. Dette er våpen som produseres på hjemmelagde fabrikker. De nærmer seg nivået til militære våpen, og kan avfyre skudd som en AK-47 eller M-16, uttalte politiets talsmann Micky Rosenfeld til Ynetnews.com, etter at et slikt hjemmelaget våpen ble brukt til å drepe den israelske grensepolitikvinnen Hadar Cohen i et terrorangrep 3. februar.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise