To ikke-stridende israelske soldater forsøkt lynsjet

Da de kjørte feil, ble de angrepet av en rasende mobb som satte fyr på bilen deres.
Militærjeepen til de to soldatene som kjørte feil mandag kveld, ble satt i brann. (Foto: Twitter-kontoen til Abbas Sarsour)
Militærjeepen til de to soldatene som kjørte feil mandag kveld, ble satt i brann. (Foto: Twitter-kontoen til Abbas Sarsour)

To israelere som avtjener vernepliktstjeneste i en ikke-stridende avdeling av forsvaret, kjørte feil og havnet i flyktningleiren Kalandiya mandag kveld klokken 22.50 lokal tid.

En palestinsk folkemengde samlet seg rundt den militære jeepen de kom kjørende i, og begynte å kaste steiner og molotov-coctails på dem. Bilen tok fyr, og de to soldatene måtte legge på flukt. De klarte å komme seg unna angriperne, men de ble adskilt fra hverandre og gikk i skjul hver for seg.

Store mengder israelske sikkerhetsstyrker rykket ut for å lete etter de to soldatene. Den ene av dem holdt kontakt med det israelske forsvaret på mobiltelefon mens han gjemte seg i en hage. Han ble funnet og evakuert etter en halv time. Kort tid før midnatt ble også den andre soldaten funnet i god behold og hjulpet ut av Kalandiya.

Underveis i leteaksjonen skal det ha oppstått flere skuddvekslinger mellom palestinere i flyktningleiren og israelske styrker. Det er ikke meldt om skader blant israelerne, men palestinske vitner sier at flere palestinere er skadet.

Avdelingen de to soldatene tilhører har i oppgave å trene opp hunder til tjeneste i militær etterforskning.

Kilder: Ynetnews.com, Times of Israel, Jerusalem Post og Ha’aretz.

 

Oppdatering 1. mars:

Opptøyene i Kalandiya eskalerte utover natten etter at de to soldatene var evakuert. En palestinsk mann ble drept og flere titalls skadet i sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker. Ti israelske soldater ble også skadet.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise