To ikke-stridende israelske soldater forsøkt lynsjet

Da de kjørte feil, ble de angrepet av en rasende mobb som satte fyr på bilen deres.

Militærjeepen til de to soldatene som kjørte feil mandag kveld, ble satt i brann. (Foto: Twitter-kontoen til Abbas Sarsour)
Militærjeepen til de to soldatene som kjørte feil mandag kveld, ble satt i brann. (Foto: Twitter-kontoen til Abbas Sarsour)

To israelere som avtjener vernepliktstjeneste i en ikke-stridende avdeling av forsvaret, kjørte feil og havnet i flyktningleiren Kalandiya mandag kveld klokken 22.50 lokal tid.

En palestinsk folkemengde samlet seg rundt den militære jeepen de kom kjørende i, og begynte å kaste steiner og molotov-coctails på dem. Bilen tok fyr, og de to soldatene måtte legge på flukt. De klarte å komme seg unna angriperne, men de ble adskilt fra hverandre og gikk i skjul hver for seg.

Store mengder israelske sikkerhetsstyrker rykket ut for å lete etter de to soldatene. Den ene av dem holdt kontakt med det israelske forsvaret på mobiltelefon mens han gjemte seg i en hage. Han ble funnet og evakuert etter en halv time. Kort tid før midnatt ble også den andre soldaten funnet i god behold og hjulpet ut av Kalandiya.

Underveis i leteaksjonen skal det ha oppstått flere skuddvekslinger mellom palestinere i flyktningleiren og israelske styrker. Det er ikke meldt om skader blant israelerne, men palestinske vitner sier at flere palestinere er skadet.

Avdelingen de to soldatene tilhører har i oppgave å trene opp hunder til tjeneste i militær etterforskning.

Kilder: Ynetnews.com, Times of Israel, Jerusalem Post og Ha’aretz.

 

Oppdatering 1. mars:

Opptøyene i Kalandiya eskalerte utover natten etter at de to soldatene var evakuert. En palestinsk mann ble drept og flere titalls skadet i sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker. Ti israelske soldater ble også skadet.

Forrige artikkel– La oss få Avraham hjem
Neste artikkelPA vil kontrollere Irans terrorstøtte
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/